Ga naar de inhoud
Lasagne uit de pan

Lasagne uit de pan

Deze lasagne met gehakt en ricotta maak je makkelijk zonder oven maar in de pan

25 M + 25 M bakken

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr gehakt
  • 1 uitje
  • 0.5 courgette
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 250 gr ricotta
  • 6 bladen lasagne ( vers )
  • peper en zout
  • Verse basilicum om te garneren

Materialen

  • Pan van 20 cm doorsnede
  • Aluminiumfolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Fruit het uitje aan in een pan. Voeg het gehakt toe en rul bruin. Snijd de courgette in kleine blokjes en voeg toe aan het gehakt. Giet de tomatensaus er bij en breng op smaak met de Italiaanse kruiden en peper en zout. Laat dit mengsel een paar minuten pruttelen. Neem een andere pan (ca 20 cm) en doe een beetje olie of boter op de bodem. Doe daarop een laagje van het gehaktsaus (ongeveer 1/3).


  2. Schep daarop een paar hoopjes met ricotta. Dek af met onegveer 3 lasagnevellen, scheur deze in stukken om het passend te maken. Herhaal nogmaals met de saus, ricotta, lasagnevellen, saus en ricotta. Dek de pan af met een deksel of wat aluminiumfolie en zet het vuur laag. Bak de lasagne ca 25 minuten. Check of de lasagnevellen goed zacht zijn en serveer met wat verse basilicum.


  3. Gebruik voor dit recept verse lasagnevellen (te koop bij de meeste grote supermarkten). Harde lasagnevellen worden minder snel zacht.