Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Lasagne uit de pan

Deze lasagne met gehakt en ricotta maak je makkelijk zonder oven maar in de pan

Ingrediënten
  • 300 gr gehakt
  • 1 uitje
  • ½ courgette
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
  • 250 gr ricotta
  • 6 bladen lasagne (vers)
  • Peper en zout
  • Verse basilicum om te garneren
Materialen
  • Pan van 20 cm doorsnede
  • Aluminiumfolie

Bereiding
Fruit het uitje aan in een pan. Voeg het gehakt toe en rul bruin. Snijd de courgette in kleine blokjes en voeg toe aan het gehakt. Giet de tomatensaus er bij en breng op smaak met de Italiaanse kruiden en peper en zout. Laat dit mengsel een paar minuten pruttelen. Neem een andere pan (ca 20 cm) en doe een beetje olie of boter op de bodem. Doe daarop een laagje van het gehaktsaus (ongeveer 1/3).

lasagne_pan_01.jpg
lasagne_pan_02.jpg
lasagne_pan_03.jpg

Schep daarop een paar hoopjes met ricotta. Dek af met onegveer 3 lasagnevellen, scheur deze in stukken om het passend te maken. Herhaal nogmaals met de saus, ricotta, lasagnevellen, saus en ricotta. Dek de pan af met een deksel of wat aluminiumfolie en zet het vuur laag. Bak de lasagne ca 25 minuten. Check of de lasagnevellen goed zacht zijn en serveer met wat verse basilicum.

lasagne_pan_04.jpg
lasagne_pan_05.jpg
lasagne_pan_06.jpg

Gebruik voor dit recept verse lasagnevellen (te koop bij de meeste grote supermarkten). Harde lasagnevellen worden minder snel zacht.

Beoordeling (51 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Ovenschotels

Bekijk hier lekkere ovenschotels met rijst, pasta of aardappelen zoals een recept voor makkelijke pastaschotel, een gezonde groenteschotel of romige kip met rijst uit de oven.

Traditionele aardappelgratin
Nacho ovenschotel met pulled chicken
Ovenschotel aardappel chili
Lasagne pompoen geitenkaas
Kip shoarma ovenschotel