Ovenschotel met Bugles

Heerlijk Mexicaans mengsel van kip en groenten in een kruidige tomatensaus onder een laagje Bugles chips en gegratineerde kaas.

Hoofdgerecht 10 min + 5 min oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

Topping:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170° graden.

  2. Snijd de ui fijn en fruit aan in een pan.

  3. Voeg de (vega)kip in stukjes toe.

  4. Snijd de paprika in kleine blokjes en bak ook mee in de pan.

  5. Voeg komijn, paprikapoeder en een snuf peper en zout toe.

  6. Laat de maïs en bonen uitlekken en voeg toe aan de pan met kip en paprika. Voeg de gezeefde tomaten toe en de salsa saus. Laat het mengsel een paar minuutjes pruttelen.

  7. Doe de saus in een ovenschaal.

  8. Verdeel de Bugles erover en bestrooi royaal met kaas.

  9. Gratineer de ovenschotel kort in de oven (5 minuten) tot de kaas mooi gesmolten is. Let op dat de Bugles niet donker worden.

  10. Garneer de Bugles schotel met wat bosui en extra maïs.

Heeft het gesmaakt?
754 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!