Ovenschotel met Bugles

Heerlijk Mexicaans mengsel van kip en groenten in een kruidige tomatensaus onder een laagje Bugles chips en gegratineerde kaas

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Topping:

Bereiding

 Verwarm de oven op 170 graden. Snijd de ui fijn en fruit aan in een pan. Voeg de (vega)kip in stukjes toe. Snijd de paprika in kleine blokjes en bak ook mee in de pan.

 Voeg komijn, paprikapoeder en een snuf peper en zout toe. Laat de mais en bonen uitlekken en voeg toe aan de pan met kip en paprika. Voeg de gezeefde tomaten toe en de salsa saus. Laat het mengsel een paar minuutjes pruttelen.

 Doe de saus in een ovenschaal. Verdeel de Bugles erover en bestrooi royaal met kaas. Gratineer de ovenschotel kort in de oven (5 minuten) tot de kaas mooi gesmolten is. Let op dat de Bugles niet donker worden. Garneer de Bugles schotel met wat bosui en extra mais

Ovenschotel met Bugles
525 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.