
Mie met kip
Ik had zin in iets snels en lekkers en dan pak ik graag mijn recept voor mie met kip erbij. De sperziebonen en taugé zorgen voor een heerlijke bite naast de zachte, zoete stukjes perzik. Ideaal als je wat makkelijks en toch voedzaams wil maken.
20 M
Ingrediënten
Voor personen
-
300 gr kip
-
300 gr mie
-
125 gr taugé
-
500 gr sperziebonen
-
225 gr perzik uit blik
-
100 ml woksaus Teriyaki
-
Scheutje zonnebloemolie
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel de mie daarna af met koud water.
-
Breng opnieuw water aan de kook in dezelfde pan. Snijd de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Kook de boontjes in 8 minuten beetgaar en giet ze daarna af.
-
Snijd ondertussen de kip in blokjes. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wokpan en bak de kipblokjes goudbruin.
-
Voeg de gekookte sperziebonen toe aan de wokpan, giet de woksaus eroverheen en roer goed door.
-
Snijd de perzik in kleine blokjes en voeg deze samen met de taugé toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar en voeg als laatste de mie toe. Verwarm het geheel nog ongeveer 3 minuten, totdat alles goed gemengd en warm is.
-
Tips: dit gerecht kun je maximaal twee dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Warm het op in een wok of magnetron voor het beste resultaat.
Gebruik vega kipstukjes of blokjes tofu voor een vegetarische variant.
Heeft het gesmaakt?
1 stem
Ook lekker