Ga naar de inhoud
Vegan muffins met blauwe bessen

Vegan muffins met blauwe bessen

Deze muffins zijn helemaal vegan, lekker met blauwe bessen en een vleugje citroen

20 M oventijd + 30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 250 gr bloem
  • 250 ml (plantaardige) melk
  • 120 gr suiker
  • 80 gr plantaardige boter
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 0.5 theelepel baksoda
  • 1 theelepel vanille extract
  • 0.5 citroen ( sap + rasp )
  • 100 gr blauwe bessen
  • snuf kaneel
  • Snuf zout

Benodigdheden:

  • muffinvormpjes
  • Bakblik

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.


  2. Doe de plantaardige melk in een schaaltje en voeg hier het citroensap aan toe. Zet dit aan de kant. Pak een grote kom en doe hier de bloem in samen met de suiker, bakpoeder, baksoda, kaneel en zout. Meng dit door elkaar. Smelt de boter en voeg deze toe aan de kom samen met de vanille extract, citroenrasp en de plantaardige melk.


    Vegan muffins_01 Vegan muffins_02 Vegan muffins_03
  3. Meng het geheel door elkaar tot een samenhangend beslag. Zorg ervoor dat je hem niet te lang mengt. Spatel nu voorzichtig de blauwe bessen erdoorheen. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en zet in de oven voor circa 30 minuten.