Vegan muffins met blauwe bessen

Deze muffins zijn helemaal vegan, lekker met blauwe bessen en een vleugje citroen

Bakrecept 20 min oventijd + 30 min

ingrediënten

voor 12 stuks

Benodigdheden:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.

  2. Doe de plantaardige melk in een schaaltje en voeg hier het citroensap aan toe. Zet dit aan de kant. Pak een grote kom en doe hier de bloem in samen met de suiker, bakpoeder, baksoda, kaneel en zout. Meng dit door elkaar. Smelt de boter en voeg deze toe aan de kom samen met de vanille extract, citroenrasp en de plantaardige melk.

  3. Meng het geheel door elkaar tot een samenhangend beslag. Zorg ervoor dat je hem niet te lang mengt. Spatel nu voorzichtig de blauwe bessen erdoorheen. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en zet in de oven voor circa 30 minuten.

Heeft het gesmaakt?
73 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!