Vegan muffins met blauwe bessen

Deze muffins zijn helemaal vegan, lekker met blauwe bessen en een vleugje citroen

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden:

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Doe de plantaardige melk in een schaaltje en voeg hier het citroensap aan toe. Zet dit aan de kant. Pak een grote kom en doe hier de bloem in samen met de suiker, bakpoeder, baksoda, kaneel en zout. Meng dit door elkaar. Smelt de boter en voeg deze toe aan de kom samen met de vanille extract, citroenrasp en de plantaardige melk.

Meng het geheel door elkaar tot een samenhangend beslag. Zorg ervoor dat je hem niet te lang mengt. Spatel nu voorzichtig de blauwe bessen erdoorheen. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en zet in de oven voor circa 30 minuten.

7 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.