Pavlova taart

Een heerlijk recept voor een pavlova taart in een krans vorm met vers fruit en slagroom, extra feestelijk voor Kerst!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 130 graden. Doe de eiwitten met de suiker en maïzena in een klom en klop helemaal stijf. Je moet de kom op de kop kunnen houden zonder dat er iets uit valt. Leg het grote bord op de bakplaat en teken er met een potlood een lijn langs. Leg het kleine bordje in het midden en teken ook hierlangs een lijn. Schep hoopjes van het eiwit binnen de cirkels.

 Druk op het laatst met een lepel de bovenzijde iets plat zodat straks de slagroom hier mooi op kan komen. Bak de krans 10 minuten in de oven en verlaag daarna de temperatuur op 110 graden. Bak de kans nog 90 minuten in de oven en laat hem daarna 20 minuten met gesloten deur afkoelen en daarna nogmaals 20 minuten met de ovendeur op een kier. Hierdoor zakt hij minder snel in.

 Laat de pavlova daarna helemaal afkoelen. Klop de slagroom met suiker en klopfix stijf. Verdeel de slagroom op de bovenzijde van de meringue krans. Verdeel het fruit en de muntblaadjes er mooi over en bestuif met poedersuiker.

 Wacht niet te lang met het serveren anders bestaat de kans dat het schuim zacht wordt door de slagroom. Het is daarom ook niet aan te raden om pavlova krans een dag van te voren te maken. Wel kun je het eiwit alvast bakken en de volgende dag, voor het serveren, de slagroom er op doen.

pavlova_taart
63 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.