Pavlova taart

Een heerlijk recept voor een pavlova taart in een krans vorm met vers fruit en slagroom, extra feestelijk voor Kerst!

Nagerecht 20 min + 100 min oventijd + afkoelen

ingrediënten

voor 6 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 130 graden. Doe de eiwitten met de suiker en maïzena in een kom en klop helemaal stijf. Je moet de kom op de kop kunnen houden zonder dat er iets uit valt. Leg het grote bord op de bakplaat en teken er met een potlood een lijn langs. Leg het kleine bordje in het midden en teken ook hierlangs een lijn. Schep hoopjes van het eiwit binnen de cirkels.

  2. Druk op het laatst met een lepel de bovenzijde iets plat zodat straks de slagroom hier mooi op kan komen. Bak de krans 10 minuten in de oven en verlaag daarna de temperatuur op 110 graden. Bak de kans nog 90 minuten in de oven en laat hem daarna 20 minuten met gesloten deur afkoelen en daarna nogmaals 20 minuten met de ovendeur op een kier. Hierdoor zakt hij minder snel in.

  3. Laat de pavlova daarna helemaal afkoelen. Klop de slagroom met suiker en klopfix stijf. Verdeel de slagroom op de bovenzijde van de meringue krans. Verdeel het fruit en de muntblaadjes er mooi over en bestuif met poedersuiker.

  4. Wacht niet te lang met het serveren anders bestaat de kans dat het schuim zacht wordt door de slagroom. Het is daarom ook niet aan te raden om pavlova krans een dag van te voren te maken. Wel kun je het eiwit alvast bakken en de volgende dag, voor het serveren, de slagroom er op doen.

Heeft het gesmaakt?
143 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!