Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kerst pavlova krans

Wow, dit dessert van meringue en rood fruit is echt het spektakel stuk tijdens de kerst

Ingredienten
4 eiwitten
220 gr suiker
1 theelepel maïzena
 
Topping:
250 ml slagroom
1 zakje klopfix
1 eetlepel suiker
Rood fruit zoals cranberry's, aalbessen, frambozen, granaatappelpitten
Poedersuiker
Muntblaadjes
 
Materialen
Bakplaat met bakpapier
Groot en klein bord
Mixer
 
Bereiding
Verwarm de oven op 130 graden. Doe de eiwitten met de suiker en maïzena in een klom en klop helemaal stijf. Je moet de kom op de kop kunnen houden zonder dat er iets uit valt. Leg het grote bord op de bakplaat en teken er met een potlood een lijn langs. Leg het kleine bordje in het midden en teken ook hierlangs een lijn. Schep hoopjes van het eiwit binnen de cirkels.
 
pavlova kerst 01pavlova kerst 01pavlova kerst 01pavlova kerst 01 
Druk op het laatst met een lepel de bovenzijde iets plat zodat straks de slagroom hier mooi op kan komen. Bak de krans 10 minuten in de oven en verlaag daarna de temperatuur op 110 graden. Bak de kans nog 90 minuten in de oven en laat hem daarna 20 minuten met gesloten deur afkoelen en daarna nogmaals 20 minuten met de ovendeur op een kier. Hierdoor zakt hij minder snel in.
 
 pavlova kerst 01pavlova kerst 01pavlova kerst 01pavlova kerst 01
Laat de pavlova daarna helemaal afkoelen. Klop de slagroom met suiker en klopfix stijf. Verdeel de slagroom op de bovenzijde van de meringue krans. Verdeel het fruit en de muntblaadjes er mooi over en bestuif met poedersuiker.
 
Wacht niet te lang met het serveren anders bestaat de kans dat het schuim zacht wordt door de slagroom. Het is daarom ook niet aan te raden om pavlova krans een dag van te voren te maken. Wel kun je het eiwit alvast bakken en de volgende dag, voor het serveren, de slagroom er op doen.
 

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×