Quiche met paprika en champignons

Dit hartige taartje van bladerdeeg gevuld met champignons, spekjes en paprika is lekker als lunch of avondmaal

Hoofdgerecht 25 min + 35 min oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Bak de spekreepjes in een pan. Voeg de paprika in blokjes en champignons in plakjes toe. Bak 5 minuutjes en voeg de peterselie toe. Laat de groenten en spekjes eventueel uitlekken als er veel vocht of vet vrij is gekomen.

  2. Vet de springvorm in. Bekleed de springvorm in met bladerdeeg en prik wat gaatjes in de bodem. Bestrooi de bodem met een dun laagje paneermeel. Klop de eieren los met room en breng op smaak met een snufje peper. Voeg de geraspte kaas toe en meng er samen met de gebakken spekjes en groenten doorheen.

  3. Giet het mengsel in de bekleedde springvorm. Bak de quiche met champignons 35 minuten in de oven tot hij gaar is. Serveer de quiche warm. Als avondmaal eventueel met een kop soep of een salade.

Heeft het gesmaakt?
663 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!