Quiche met paprika en champignons

Dit hartige taartje van bladerdeeg gevuld met champignons, spekjes en paprika is lekker als lunch of avondmaal

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Bak de spekreepjes in een pan. Voeg de paprika in blokjes en champignons in plakjes toe. Bak 5 minuutjes en voeg de peterselie toe. Laat de groenten en spekjes eventueel uitlekken als er veel vocht of vet vrij is gekomen.

 Vet de springvorm in. Bekleed de springvorm in met bladerdeeg en prik wat gaatjes in de bodem. Bestrooi de bodem met een dun laagje paneermeel. Klop de eieren los met room en breng op smaak met een snufje peper. Voeg de geraspte kaas toe en meng er samen met de gebakken spekjes en groenten doorheen.

 Giet het mengsel in de bekleedde springvorm. Bak de quiche met champignons 35 minuten in de oven tot hij gaar is. Serveer de quiche warm. Als avondmaal eventueel met een kop soep of een salade.

353 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.