
Noedelsoep vegetarisch
Heerlijk Aziatisch noedelsoep recept met sperziebonen, paddenstoelen en krokante gebakken tempeh.
25 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
1 liter groentebouillon
-
2 cm gember
-
1 eetlepel sojasaus
-
180 gr tempeh ketjap roerbakstukjes
-
100 gr taugƩ
-
200 gr sperzieboontjes
-
200 gr paddenstoelen
-
125 gr noedels
-
2 bosuien
-
1 theelepel sesam
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de gember fijn. Fruit deze aan in een (soep)pan in een beetje olie. Voeg de paddenstoelen toe in stukken en bak een paar minuten mee. Blus af met de sojasaus en voeg daarna de bouillon toe. Voeg dan de sperziebonen toe en kook 10 minuten in de bouillon.
-
Bereid ondertussen de tempeh en bak deze in een pan. Voeg als laatste de noedels toe aan de soep en kook nog 4 minuten mee (of volgens de verpakking). Serveer de noedelsoep met blokjes tempeh, beetje tauge, ringetjes bosui en wat sesam.
-
Tip: tempeh ketjap is kant en klaar te koop als gebakken blokjes bij de grotere supermarkten. Maar je kunt ook zelf een groot blok kopen en deze in stukjes snijden en laten marineren in wat ketjap en vervolgens bakken.
-
Je kunt ook gebakken kip, garnalen of spekjes toevoegen in plaats van tempeh voor een variant met vlees of vis.
Heeft het gesmaakt?
50 stemmen
Ook lekker