Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Noedelsoep met tempé

Aziatische soep met sperziebonen en paddenstoelen en krokante tempe.

Ingrediënten
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 cm gember
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 180 gr tempeh ketjap roerbakstukjes
  • 100 gr taugé
  • 200 gr sperzieboontjes
  • 200 gr paddenstoelen
  • 125 gr noedels
  • 2 bosuien
  • 1 theelepel sesam

Bereiding
Snijd de gember fijn. Fruit deze aan in een (soep)pan in een beetje olie. Voeg de paddenstoelen toe in stukken en bak een paar minuten mee. Blus af met de sojasaus en voeg daarna de bouillon toe. Voeg dan de sperziebonen toe en kook 10 minuten in de bouillon.

Bereid ondertussen de tempeh en bak deze in een pan. Voeg als laatste de noedels toe aan de soep en kook nog 4 minuten mee (of volgens de verpakking). Serveer de noedelsoep met blokjes tempeh, beetje tauge, ringetjes bosui en wat sesam.

Tempeh ketjap is kant en klaar te koop als gebakken blokjes bij de grotere supermarkten. Maar je kunt ook zelf een groot blok kopen en deze in stukjes snijden en laten marineren in wat ketjap en vervolgens bakken.

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×