Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Noedelsoep met tempé

Aziatische soep met sperziebonen en paddenstoelen en krokante tempe.

Ingrediënten
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 cm gember
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 180 gr tempeh ketjap roerbakstukjes
  • 100 gr taugé
  • 200 gr sperzieboontjes
  • 200 gr paddenstoelen
  • 125 gr noedels
  • 2 bosuien
  • 1 theelepel sesam

Bereiding
Snijd de gember fijn. Fruit deze aan in een (soep)pan in een beetje olie. Voeg de paddenstoelen toe in stukken en bak een paar minuten mee. Blus af met de sojasaus en voeg daarna de bouillon toe. Voeg dan de sperziebonen toe en kook 10 minuten in de bouillon.

noedelsoep_met_tempeh_01.jpg
noedelsoep_met_tempeh_02.jpg
noedelsoep_met_tempeh_03.jpg
noedelsoep_met_tempeh_04.jpg

Bereid ondertussen de tempeh en bak deze in een pan. Voeg als laatste de noedels toe aan de soep en kook nog 4 minuten mee (of volgens de verpakking). Serveer de noedelsoep met blokjes tempeh, beetje tauge, ringetjes bosui en wat sesam.

Tempeh ketjap is kant en klaar te koop als gebakken blokjes bij de grotere supermarkten. Maar je kunt ook zelf een groot blok kopen en deze in stukjes snijden en laten marineren in wat ketjap en vervolgens bakken.

Beoordeling (22 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst