Noedelsoep vegetarisch

Heerlijk Aziatisch noedelsoep recept met sperziebonen, paddenstoelen en krokante gebakken tempeh.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Snijd de gember fijn. Fruit deze aan in een (soep)pan in een beetje olie. Voeg de paddenstoelen toe in stukken en bak een paar minuten mee. Blus af met de sojasaus en voeg daarna de bouillon toe. Voeg dan de sperziebonen toe en kook 10 minuten in de bouillon.

 Bereid ondertussen de tempeh en bak deze in een pan. Voeg als laatste de noedels toe aan de soep en kook nog 4 minuten mee (of volgens de verpakking). Serveer de noedelsoep met blokjes tempeh, beetje tauge, ringetjes bosui en wat sesam.

 Tip: tempeh ketjap is kant en klaar te koop als gebakken blokjes bij de grotere supermarkten. Maar je kunt ook zelf een groot blok kopen en deze in stukjes snijden en laten marineren in wat ketjap en vervolgens bakken.

 Je kunt ook gebakken kip, garnalen of spekjes toevoegen in plaats van tempeh voor een variant met vlees of vis.

46 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!