Noedelsoep

Geniet van een heerlijke kom noedelsoep met champignons en wokgroenten. Je maakt de soep van een smaakvolle bouillon met sojasaus, afgemaakt met een gekookt eitje. In 20 minuutjes maak je deze snelle en voedzame maaltijd.

Hoofdgerecht 20 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de eieren in ca 6 tot 8 minuten zacht of hardgekookt. Hak de rode peper fijn, de bosui in ringetjes en snijd de champignons in plakjes.

  2. Verhit de sesamolie in een soeppan. Voeg de rode peper toe en bak een minuutje.

  3. Voeg dan de champignons, helft van de bosui en de wokgroenten toe en roerbak deze een paar minuutjes.

  4. Giet de bouillon erbij en de sojasaus en breng zachtjes aan de kook. Voeg de noedels toe en kook deze mee in de soep tot ze beetgaar zijn.

  5. Serveer de soep in kommetjes en leg er een gehalveerd gekookt ei in. Top af met de overgebleven bosui en sesamzaadjes. En voeg nog wat extra rode peper toe voor een pittige bite.

  6. Ook lekker met wat gebakken uitjes er over.

  7. Tip: je kunt voor deze noedelsoep udon noedels gebruiken maar ook eiernoedels.

Heeft het gesmaakt?
16 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!