Ga naar de inhoud
Noedelsoep

Noedelsoep

Geniet van een heerlijke kom noedelsoep met champignons en wokgroenten. Je maakt de soep van een smaakvolle bouillon met sojasaus, afgemaakt met een gekookt eitje. In 20 minuutjes maak je deze snelle en voedzame maaltijd.

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 100 gr noedels
  • 125 gr champignons
  • 200 gr Chinese wokgroenten
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels sesamolie
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • 1 bosui
  • 0.5 rode peper
  • 2 eieren
  • Optioneel: gebakken uitjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de eieren in ca 6 tot 8 minuten zacht of hardgekookt. Hak de rode peper fijn, de bosui in ringetjes en snijd de champignons in plakjes.


  2. Verhit de sesamolie in een soeppan. Voeg de rode peper toe en bak een minuutje.


    noedelsoep stap 1 noedelsoep stap 2 noedelsoep stap 3
  3. Voeg dan de champignons, helft van de bosui en de wokgroenten toe en roerbak deze een paar minuutjes.


  4. Giet de bouillon erbij en de sojasaus en breng zachtjes aan de kook. Voeg de noedels toe en kook deze mee in de soep tot ze beetgaar zijn.


    noedelsoep stap 4 noedelsoep stap 5 noedelsoep stap 6
  5. Serveer de soep in kommetjes en leg er een gehalveerd gekookt ei in. Top af met de overgebleven bosui en sesamzaadjes. En voeg nog wat extra rode peper toe voor een pittige bite.


  6. Ook lekker met wat gebakken uitjes er over.


  7. Tip: je kunt voor deze noedelsoep udon noedels gebruiken maar ook eiernoedels.