
Nutella bladerdeeg kerstboom
Heerlijke zoet baksel van knapperig bladerdeeg met een vulling van Nutella met maar 3 ingrediënten waar iedereen van mee smult tijdens het kerstontbijt of brunch.
20 M + 20 M oventijd
Ingrediënten
Voor stuk
-
1 rol vers bladerdeeg
-
1 ei
-
0.33 klein potje Nutella
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200° graden.
-
Neem de rol bladerdeeg en rol deze af.
-
Snijd een dun strookje van ca. 2 cm van de lange kant (dit wordt de stam van de boom).
-
Snijd dan met een mes in de overgebleven lap deeg een driehoek. Van een punt onderin naar het midden boven en terug naar de andere hoek.
-
Neem de driehoek deeg en leg deze aan de kant.
-
Druk de andere 2 losse stukken aan elkaar zodat dit ook een driehoek vormt (zo groot als de andere).
-
Neem 1 driehoek deeg en neem een stuk van het strookje en plak er een stam onderaan vast.
-
Besmeer de driehoek met de Nutella (houd 1 cm van de randen vrij).
-
Leg de andere driehoek deeg erop en plak ook een stukje van de strook op de stam. Druk alles zachtjes ietsjes aan.
-
Snijd met het mes stroken van ca. 2 cm tot iets van het midden. Draai deze stroken een paar keer om zodat je leuke krullen krijgt.
-
Klop het ei los en bestrijk de bladerdeeg kerstboom hiermee.
-
Bak hem ca. 20 minuten in de oven.
Heeft het gesmaakt?
60 stemmen
Ook lekker