Ga naar de inhoud
Ontbijt quesadilla’s met roerei

Ontbijt quesadilla’s met roerei

Start de dag met een lekker ontbijt: wraps met een vulling van oa.a. spinazie en roerei

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 4 middelgrote wraps
  • 3 eieren
  • 1 Scheut melk
  • 75 gr spinazie
  • 50 gr geraspte kaas
  • snuf peper en zout
  • 1 rode paprika
  • Griekse yoghurt of zure room om erbij te serveren

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Klop de eieren los in een kom met de melk en een snuf peper en zout. Hak de paprika in kleine blokjes. Verhit een koekenpan met een beetje olie of boter en bak de paprika een paar minuutjes. Giet het eimengsel erbij en laat iets stollen en schep met een spatel door elkaar tot een roerei. Bak het ei niet te lang anders wordt het droog.


  2. Neem een wrap en beleg met wat spinazie. Schep wat van het eimengsel erop en bestrooi met kaas. Dek af met de andere wrap. Verhit een grill ijzer of een droge koekenpan. Leg hier de belegde wrap in en bak aan beide kanten mooi lichtbruin en tot de kaas gesmolten is. Dit duurt ca. 4 a 5 minuutjes.


  3. Snijd de quesadilla in vieren en serveer eventueel met wat Griekse yoghurt of zure room. Tip: Kies voor volkoren wraps voor een verantwoordere versie.