Oosterse kip met sinaasappelsaus

Kip in een jasje besprenkeld met een Oosterse saus op basis van soja en sinaasappel

Ingrediënten 
4 eetl donkere sojasaus
2 eetl honing
2 eetl zonnebloemolie + om te bakken
snufje gemalen gember
1 sinaasappel
1 eetl suiker
500 gr kip
200 ml karnemelk
100 gr bloem
snufje zout
 
Bereiding
Rasp de schil met een fijne rasp van de sinaasappel. Pers de helft van de sinaasappel uit en bewaar de andere helft. Verhit de sojasaus, olie, honing en de sinaasappelsap in een steelpannetje. Voeg de suiker en de gember toe en laat het mengsel ongeveer 15 min iets inkoken.
 
oosterse kip met sinaasappelsaus 01
oosterse kip met sinaasappelsaus 01
oosterse kip met sinaasappelsaus 01
Snijd ondertussen de kip in repen of stukken. Bestrooi ze met een snufje zout. Doe de karnemelk in een diep bord. Verdeel de bloem over 2 borden. Haal de kip eerst door de bloem, daarna door de karnemelk en daarna weer door de bloem op het andere bord.
 
oosterse kip met sinaasappelsaus 01
oosterse kip met sinaasappelsaus 01
oosterse kip met sinaasappelsaus 01
Verhit een laagje van ongeveer 1 cm zonnebloemolie in een pan en bak de stukken kip krokante en gaar van binnen. Laat de kip uitlekken op een keukenpapiertje. Snijd de overgebleven halve sinaasappel in partjes en serveer bij de kip. Besprenkel voor het serveren met de sinaasappel sojasaus. Lekker met rijst en gewokte groenten. 
 
 
33 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.