Kip in een jasje besprenkeld met een Oosterse saus op basis van soja en sinaasappel
Ingrediënten
4 eetl donkere sojasaus
2 eetl honing
2 eetl zonnebloemolie + om te bakken
snufje gemalen gember
1 sinaasappel
1 eetl suiker
500 gr kip
200 ml karnemelk
100 gr bloem
snufje zout
Bereiding
Rasp de schil met een fijne rasp van de sinaasappel. Pers de helft van de sinaasappel uit en bewaar de andere helft. Verhit de sojasaus, olie, honing en de sinaasappelsap in een steelpannetje. Voeg de suiker en de gember toe en laat het mengsel ongeveer 15 min iets inkoken.
Snijd ondertussen de kip in repen of stukken. Bestrooi ze met een snufje zout. Doe de karnemelk in een diep bord. Verdeel de bloem over 2 borden. Haal de kip eerst door de bloem, daarna door de karnemelk en daarna weer door de bloem op het andere bord.
Verhit een laagje van ongeveer 1 cm zonnebloemolie in een pan en bak de stukken kip krokante en gaar van binnen. Laat de kip uitlekken op een keukenpapiertje. Snijd de overgebleven halve sinaasappel in partjes en serveer bij de kip. Besprenkel voor het serveren met de sinaasappel sojasaus. Lekker met rijst en gewokte groenten.