Ga naar de inhoud
Oosterse roerbak met vis

Oosterse roerbak met vis

Lekker veel geroerbakte groenten geserveerd met Oosters gemarineerde stukjes vis, lekker met rijst

40 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 eetlepels wokolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 paprika
  • 200 gr peultjes
  • 125 gr champignons
  • 100 gr bimi
  • 300 gr pangafilet ( of witvis )
  • 100 gr cashewnoten ( ongezouten )
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel ketjap
  • 300 gr rijst

Marinade

  • Snuf chilipeper
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 teen knoflook ( uitgeperst )
  • 1 eetlepel citroensap

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Snijd een pangafilet in hapklare stukken en marineer dit op een bord in de marinade. Zet dit even apart in de koelkast. Kook de rijst gaar.


  2. Fruit een gesnipperde ui, knoflook en rode peper in een wokpan met wokolie. Voeg de champignons, paprika, bimi en peultjes toe.


  3. Voeg de oestersaus en ketjap toe en bak al omscheppend 10 minuten. Bak ondertussen de gemarineerde panga stukjes ongeveer 5 minuten op hoog vuur in een koekenpan.


  4. Serveer de roerbakgroenten met de vis en rijst. Garneer met wat cashewnoten. Ook lekker met kroepoek.