Ga naar de inhoud
Oosterse salade met garnalen

Oosterse salade met garnalen

Deze oosterse salade met taugé, mango en garnalen is heerlijk als lunch of licht hoofdgerecht

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr wokgarnalen met knoflook ( diepvries )
  • 150 gr sla
  • 1 komkommer
  • 125 taugé
  • 2 kleine mango
  • Bosje koriander
  • 2 handjes ongezouten cashewnoten

Dressing

  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • Scheutje olie
  • Scheutje sojasaus

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Wil je zelf je garnalen marineren en pers je 2 teentjes knoflook uit en schep je deze met een klein beetje olie door de garnalen.


  2. Hak de rode peper fijn en verwijder de pitjes. Meng deze door de sojasaus, olie en het sap van 1 limoen. Zet deze Oosterse dressing zolang aan de kant.


  3. Snijd de komkommer doormidden en vervolgens in plakjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Hak de koriander grof. Verhit een beetje olie in een pan en bak de garnalen in ca 5 min gaar. Doe de sla, taugé, mango en komkommer samen in een grote kom of verdeel deze over 4 kommetjes. Schep de gebakken garnalen (kan zowel warm als koud) er op en bestrooi met cashewnoten. Verdeel de dressing er over en serveer direct of bewaar max 2 uur in de koelkast.