
Oosterse salade met garnalen
Deze oosterse salade met taugé, mango en garnalen is heerlijk als lunch of licht hoofdgerecht
25 M
Ingrediënten: Oosterse salade
Voor personen
-
300 gr wokgarnalen met knoflook ( diepvries )
-
150 gr sla
-
1 komkommer
-
125 taugé
-
2 kleine mango
-
Bosje koriander
-
2 handjes ongezouten cashewnoten
Dressing
-
1 rode peper
-
1 limoen
-
Scheutje olie
-
Scheutje sojasaus
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Oosterse salade
-
Wil je zelf je garnalen marineren en pers je 2 teentjes knoflook uit en schep je deze met een klein beetje olie door de garnalen.
-
Hak de rode peper fijn en verwijder de pitjes. Meng deze door de sojasaus, olie en het sap van 1 limoen. Zet deze Oosterse dressing zolang aan de kant.
-
Snijd de komkommer doormidden en vervolgens in plakjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Hak de koriander grof. Verhit een beetje olie in een pan en bak de garnalen in ca 5 min gaar. Doe de sla, taugé, mango en komkommer samen in een grote kom of verdeel deze over 4 kommetjes. Schep de gebakken garnalen (kan zowel warm als koud) er op en bestrooi met cashewnoten. Verdeel de dressing er over en serveer direct of bewaar max 2 uur in de koelkast.
Heeft het gesmaakt?
421 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 250
- vet 12 gr
- verzadigd vet 2 gr
- koolhydraten 20 gr
- w.v. suikers 10 gr
- vezels 3 gr
- eiwit 15 gr
- zout 1.5 gr
Ook lekker