Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Oosterse salade met garnalen

Deze oosterse salade met taugé, mango en garnalen is heerlijk als lunch of licht hoofdgerecht

Ingrediënten
Dressing

Bereiding

 Wil je zelf je garnalen marineren en pers je 2 teentjes knoflook uit en schep je deze met een klein beetje olie door de garnalen.

 Hak de rode peper fijn en verwijder de pitjes. Meng deze door de sojasaus, olie en het sap van 1 limoen. Zet deze Oosterse dressing zolang aan de kant.

 Snijd de komkommer doormidden en vervolgens in plakjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Hak de koriander grof. Verhit een beetje olie in een pan en bak de garnalen in ca 5 min gaar. Doe de sla, taugé, mango en komkommer samen in een grote kom of verdeel deze over 4 kommetjes. Schep de gebakken garnalen (kan zowel warm als koud) er op en bestrooi met cashewnoten. Verdeel de dressing er over en serveer direct of bewaar max 2 uur in de koelkast.

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×