Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Oosterse salade met garnalen

Deze oosterse salade met taugé, mango en garnalen is heerlijk als lunch of licht hoofdgerecht

Ingrediënten
  • 300 gr wokgarnalen met knoflook (diepvries)
  • 150 gr sla
  • 1 komkommer
  • 125 taugé
  • 2 kleine mango
  • Bosje koriander
  • 2 handjes ongezouten cashewnoten
Dressing
  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • Scheutje olie
  • Scheutje sojasaus

Bereiding
Wil je zelf je garnalen marineren en pers je 2 teentjes knoflook uit en schep je deze met een klein beetje olie door de garnalen.

Hak de rode peper fijn en verwijder de pitjes. Meng deze door de sojasaus, olie en het sap van 1 limoen. Zet deze Oosterse dressing zolang aan de kant.

Snijd de komkommer doormidden en vervolgens in plakjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Hak de koriander grof. Verhit een beetje olie in een pan en bak de garnalen in ca 5 min gaar. Doe de sla, taugé, mango en komkommer samen in een grote kom of verdeel deze over 4 kommetjes. Schep de gebakken garnalen (kan zowel warm als koud) er op en bestrooi met cashewnoten. Verdeel de dressing er over en serveer direct of bewaar max 2 uur in de koelkast.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×