Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Oreo valentijn pops

Lolly’s van Oreo koekjes met een chocolade laagje en versiering, ook leuk om cadeau te doen!

 • 1 rol Oreo koekjes (13 stuks)
 • Ingredienten
  • 13 stokjes (bv bij Xenos)
  • 25 gr witte chocolade
  • 75 gr melk of pure chocolade
  • Roze versieringen

  Bereiding
  Smelt de witte chocolade au bain-marie. Maak de koekjes los van elkaar met een draaiende beweging (let op dat ze niet breken). Maak met een stokje een soort gleufje in de oreo vulling en leg daar het stokje in. Smeer er wat witte chocolade over (functioneert als een soort lijm) en druk de andere zijde van het koekje er zachtjes op.

  oreo_valentijn_pops_01.jpg
  oreo_valentijn_pops_02.jpg
  oreo_valentijn_pops_03.jpg
  oreo_valentijn_pops_04.jpg

  Laat de witte chocolade hard worden door de koekjes 20 minuten te laten rusten of een paar min in de koelkast te leggen. Smelt ondertussen de melk chocolade au bain-marie. Dip dan de Oreo pops voor de helft of helemaal in de chocolade. Laat ze iets uitdruipen en smeer de kant die zo op het bakpapier komt zachtjes ietsjes af aan de rand van het kommetje met chocolade.

  oreo_valentijn_pops_05.jpg
  oreo_valentijn_pops_06.jpg
  oreo_valentijn_pops_06.jpg
  oreo_valentijn_pops_08.jpg

  Leg de chocolade lolly’s dan met die zijde op een stuk bakpapier en bestrooi direct met versieringen zoals hartjes of roze sprinkels. Laat de chocolade stollen (in of buiten de koelkast). Bewaar ze afgedekt op een droge en koele plek. Tip: Wikkel er een stukje doorzichtige folie om en doe ze cadeau.

  Beoordeling (83 stemmen)
  Bewaar
  E-mail
  Deel

  Kerst recepten

  Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

  Feestelijke crème brûlée met besjes
  Zalm in filodeeg
  Kipcocktail met sinaasappel
  Kerststol muffins
  Crepe Suzette