Ga naar de inhoud
Oreo valentijn pops

Oreo valentijn pops

Lolly’s van Oreo koekjes met een chocolade laagje en versiering, ook leuk om cadeau te doen!

45 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

Ingredienten

  • 1 rol Oreo koekjes ( 13 stuks )
  • 13 stokjes ( bv bij Xenos )
  • 25 gr witte chocolade
  • 75 gr melk of pure chocolade
  • Roze versieringen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Maak de koekjes los van elkaar met een draaiende beweging (let op dat ze niet breken). Maak met een stokje een soort gleufje in de oreo vulling en leg daar het stokje in. Smeer er wat witte chocolade over (functioneert als een soort lijm) en druk de andere zijde van het koekje er zachtjes op.


  2. Laat de witte chocolade hard worden door de koekjes 20 minuten te laten rusten of een paar min in de koelkast te leggen. Smelt ondertussen de melk chocolade au bain-marie. Dip dan de Oreo pops voor de helft of helemaal in de chocolade. Laat ze iets uitdruipen en smeer de kant die zo op het bakpapier komt zachtjes ietsjes af aan de rand van het kommetje met chocolade.


  3. Leg de chocolade lolly’s dan met die zijde op een stuk bakpapier en bestrooi direct met versieringen zoals hartjes of roze sprinkels. Laat de chocolade stollen (in of buiten de koelkast). Bewaar ze afgedekt op een droge en koele plek.

    Tip: Wikkel er een stukje doorzichtige folie om en doe ze cadeau.