Vegan groene pesto
Pesto blijft een overheerlijke dip voor pasta’s, salades, op pizza of brood, maar wist je dat je ‘m ook heel makkelijk helemaal vegan kunt maken? Lees snel verder!
5 M
Ingrediënten
Voor kommetje
-
2 eetlepels edelgistvlokken
-
3 handjes verse basilicum
-
30 gr cashewnoten
-
30 gr pijnboompitten
-
1 teen knoflook
-
3 eetlepel citroensap
-
75 ml olijfolie
-
peper en zout ( naar smaak )
Benodigdheden
-
keukenmachine
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix het tot een licht grove pesto. Proef even of je nog wat nodig hebt.
-
Schep de pesto in een bakje of potje en schenk er wat extra olijfolie overheen. Garneer eventueel nog met wat extra pijnboompitten.
-
Tips: rooster de pijnboompitten eerst nog even voordat je ze met de overige ingrediënten mixt. Voeg ze toe als ze helemaal afgekoeld zijn.
-
Edelgistvlokken kun je voornamelijk kopen in natuurwinkels, maar steeds vaker vind je ze ook in reguliere supermarkten zoals AH of Jumbo.
Heeft het gesmaakt?
9 stemmen
Ook lekker