Vegan groene pesto

Pesto blijft een overheerlijke dip voor pasta’s, salades, op pizza of brood, maar wist je dat je ‘m ook heel makkelijk helemaal vegan kunt maken? Lees snel verder!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: kommetje
Benodigdheden

Bereiding

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix het tot een licht grove pesto. Proef even of je nog wat nodig hebt.

Schep de pesto in een bakje of potje en schenk er wat extra olijfolie overheen. Garneer eventueel nog met wat extra pijnboompitten.

Tips: rooster de pijnboompitten eerst nog even voordat je ze met de overige ingrediënten mixt. Voeg ze toe als ze helemaal afgekoeld zijn.

Edelgistvlokken kun je voornamelijk kopen in natuurwinkels, maar steeds vaker vind je ze ook in reguliere supermarkten zoals AH of Jumbo.

2 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Lenna Omrani

Mijn doel is genieten en het creëren van een gelukkig en gebalanceerd leven met als basis plantaardige producten. Dit zie je ook terug in al mijn vegan recepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!