Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Ovenschotel met bacon en ui

Deze romige ovenschotel met ui en spek is een variant op de aardappel anders

Ingrediënten
  • 450 gr aardappel
  • 1 grote rode ui
  • 150 gr bacon of spek in reepjes
  • 15 gr bloem
  • 250 melk
  • 15 gr boter
  • handje geraspte kaas
  • 125 ml creme fraiche
  • peper en zout
  • 125 gr tomaatjes
Materialen
  • kleine ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Doe de reepjes spek in een pan. Bak deze een paar minuutjes en voeg dan de ui in dunne ringetjes toe. Bak dit mengsel ca 10 minuutjes op zacht vuur. Smelt ondertussen in een ander pannetje de boter en roer de bloem er door. Laat deze roux kort bakken en garen en giet dan beetje bij beetje de melk er bij en roer meteen goed door met een garde. Roer dan de creme fraiche er door en breng op smaak met een snufje peper.

ovenschotel_ui_bacon_01.jpg
ovenschotel_ui_bacon_02.jpg
ovenschotel_ui_bacon_03.jpg
ovenschotel_ui_bacon_04.jpg

Kook de aardappelschijfjes een paar minuten voor in de magnetron of in een pan met water. Giet ze af en doe ze in een ovenschaal. Verdeel het spek-ui mengsel er over. Halveer de tomaatjes en verdeel ook over de ovenschotel. Giet dan de witte saus er over en zorg dat deze goed verspreid is. Bestrooi met wat kaas en bak ca. 30 minuten in de oven.

Beoordeling (130 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel