Ovenschotel met bacon en ui

Deze romige ovenschotel met ui en spek is een variant op de aardappel anders

Hoofdgerecht 35 min + 30 oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Doe de reepjes spek in een pan. Bak deze een paar minuutjes en voeg dan de ui in dunne ringetjes toe. Bak dit mengsel ca 10 minuutjes op zacht vuur. Smelt ondertussen in een ander pannetje de boter en roer de bloem er door. Laat deze roux kort bakken en garen en giet dan beetje bij beetje de melk er bij en roer meteen goed door met een garde. Roer dan de creme fraiche er door en breng op smaak met een snufje peper.

  2. Kook de aardappelschijfjes een paar minuten voor in de magnetron of in een pan met water. Giet ze af en doe ze in een ovenschaal. Verdeel het spek-ui mengsel er over. Halveer de tomaatjes en verdeel ook over de ovenschotel. Giet dan de witte saus er over en zorg dat deze goed verspreid is. Bestrooi met wat kaas en bak ca. 30 minuten in de oven.

Heeft het gesmaakt?
207 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!