Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Ovenschotel met bacon en ui

Deze romige ovenschotel met ui en spek is een variant op de aardappel anders

Ingrediënten
  • 450 gr aardappel
  • 1 grote rode ui
  • 150 gr bacon of spek in reepjes
  • 15 gr bloem
  • 250 melk
  • 15 gr boter
  • handje geraspte kaas
  • 125 ml creme fraiche
  • peper en zout
  • 125 gr tomaatjes
Materialen
  • kleine ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Doe de reepjes spek in een pan. Bak deze een paar minuutjes en voeg dan de ui in dunne ringetjes toe. Bak dit mengsel ca 10 minuutjes op zacht vuur. Smelt ondertussen in een ander pannetje de boter en roer de bloem er door. Laat deze roux kort bakken en garen en giet dan beetje bij beetje de melk er bij en roer meteen goed door met een garde. Roer dan de creme fraiche er door en breng op smaak met een snufje peper.

Kook de aardappelschijfjes een paar minuten voor in de magnetron of in een pan met water. Giet ze af en doe ze in een ovenschaal. Verdeel het spek-ui mengsel er over. Halveer de tomaatjes en verdeel ook over de ovenschotel. Giet dan de witte saus er over en zorg dat deze goed verspreid is. Bestrooi met wat kaas en bak ca. 30 minuten in de oven.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×