Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Ovenschotel met gehakt en bladerdeeg

Lekker gehaktmengsel met groenten onder een knapperig dakje van bladerdeeg

Ingrediënten
  • 1 rol vers bladerdeeg (of 4 tot 6 plakken uit de vriezer)
  • 500 gr gehakt
  • 1 courgette
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • Snuf italiaanse kruiden
  • 250 gr cherrytomaten
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • Scheutje room
  • peper en zout
  • 1 ei

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit een beetje olie of boter in een pan en fruit de ui en knoflook een paar minuten aan. Voeg dan het gehakt toe en rul bruin. Roer de tomatenpuree er door samen met de Italiaanse kruiden en een flinke snuf peper en zout. Snijd de courgette in stukjes en halveer de tomaatjes en voeg ook toe aan de pan. Schenk er een beetje room bij zodat het mengsel romig wordt, laat dit een paar min pruttelen.

Doe het mengsel in een ovenschaal. Dek dit af met bladerdeeg. Vouw de overlappende zijdes over de bovenzijdes. Maak met een scherp met een paar inkepingen in het deeg. Bestrijk het deeg met een losgeklopt ei. Bak de ovenschotel met bladerdeeg ca 30 minuten in de oven tot hij mooi knapperig is en gaar.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×