Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Ovenschotel met gehakt en bladerdeeg

Lekker gehaktmengsel met groenten onder een knapperig dakje van bladerdeeg

Ingrediënten
  • 1 rol vers bladerdeeg (of 4 tot 6 plakken uit de vriezer)
  • 500 gr gehakt
  • 1 courgette
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • Snuf italiaanse kruiden
  • 250 gr cherrytomaten
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • Scheutje room
  • peper en zout
  • 1 ei

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit een beetje olie of boter in een pan en fruit de ui en knoflook een paar minuten aan. Voeg dan het gehakt toe en rul bruin. Roer de tomatenpuree er door samen met de Italiaanse kruiden en een flinke snuf peper en zout. Snijd de courgette in stukjes en halveer de tomaatjes en voeg ook toe aan de pan. Schenk er een beetje room bij zodat het mengsel romig wordt, laat dit een paar min pruttelen.

ovenschotel_bladerdeeg_01.jpg
ovenschotel_bladerdeeg_02.jpg
ovenschotel_bladerdeeg_03.jpg
ovenschotel_bladerdeeg_04.jpg

Doe het mengsel in een ovenschaal. Dek dit af met bladerdeeg. Vouw de overlappende zijdes over de bovenzijdes. Maak met een scherp met een paar inkepingen in het deeg. Bestrijk het deeg met een losgeklopt ei. Bak de ovenschotel met bladerdeeg ca 30 minuten in de oven tot hij mooi knapperig is en gaar.

Beoordeling (730 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel