Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Ovenschotel met gehakt en bladerdeeg

Lekker gehaktmengsel met groenten onder een knapperig dakje van bladerdeeg

Ingrediënten
  • 1 rol vers bladerdeeg (of 4 tot 6 plakken uit de vriezer)
  • 500 gr gehakt
  • 1 courgette
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • Snuf italiaanse kruiden
  • 250 gr cherrytomaten
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • Scheutje room
  • peper en zout
  • 1 ei

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit een beetje olie of boter in een pan en fruit de ui en knoflook een paar minuten aan. Voeg dan het gehakt toe en rul bruin. Roer de tomatenpuree er door samen met de Italiaanse kruiden en een flinke snuf peper en zout. Snijd de courgette in stukjes en halveer de tomaatjes en voeg ook toe aan de pan. Schenk er een beetje room bij zodat het mengsel romig wordt, laat dit een paar min pruttelen.

ovenschotel_bladerdeeg_01.jpg
ovenschotel_bladerdeeg_02.jpg
ovenschotel_bladerdeeg_03.jpg
ovenschotel_bladerdeeg_04.jpg

Doe het mengsel in een ovenschaal. Dek dit af met bladerdeeg. Vouw de overlappende zijdes over de bovenzijdes. Maak met een scherp met een paar inkepingen in het deeg. Bestrijk het deeg met een losgeklopt ei. Bak de ovenschotel met bladerdeeg ca 30 minuten in de oven tot hij mooi knapperig is en gaar.

Beoordeling (375 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Mexicaanse pastasalade met mais
Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Noedel bowl met zalm