Ovenschotel met gehakt en bladerdeeg

Lekker gehaktmengsel met groenten onder een knapperig dakje van bladerdeeg

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit een beetje olie of boter in een pan en fruit de ui en knoflook een paar minuten aan. Voeg dan het gehakt toe en rul bruin. Roer de tomatenpuree er door samen met de Italiaanse kruiden en een flinke snuf peper en zout. Snijd de courgette in stukjes en halveer de tomaatjes en voeg ook toe aan de pan. Schenk er een beetje room bij zodat het mengsel romig wordt, laat dit een paar min pruttelen.

 Doe het mengsel in een ovenschaal. Dek dit af met bladerdeeg. Vouw de overlappende zijdes over de bovenzijdes. Maak met een scherp met een paar inkepingen in het deeg. Bestrijk het deeg met een losgeklopt ei. Bak de ovenschotel met bladerdeeg ca 30 minuten in de oven tot hij mooi knapperig is en gaar.

942 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!