Panini met mozzarella

Heerlijke zelfgemaakte Italiaanse panini met tomaat, mozzarella, balsamico en basilicum.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Bak eventueel het stokbrood af. Snijd het stokbrood in 4 stukken en snijd horizontaal doormidden.

Verwarm de balsamico azijn in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten koken totdat er nog maar ongeveer een kwart van de hoeveelheid over is en de saus is ingedikt tot een zwarte stroperige substantie.

Beleg het onderste gedeelte van het stokbrood met plakjes mozzarella, tomaat en blaadjes basilicum. Bestrijk de binnenkant van de bovenzijde van het stokbrood met de balsamicosaus en de bek de broodjes hiermee af.

Verwarm de contactgrill en gril de broodjes ca 3 minuten totdat de mozzarella gesmolten is en het stokbrood mooi bruin is.

60 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!