Pasta met paddenstoelen en champignons

Heerlijke vegetarisch pasta recept met paddenstoelen, spinazie in een romige saus van crème fraiche

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Kook de spaghetti gaar en vang tijdens het afgieten een deel van het kookvocht op. Snijd de paddenstoelen in plakjes. Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak de paddenstoelen een paar minuten tot ze iets geslonken zijn. Schep ze uit de pan.

Snipper de ui en knoflook en fruit aan in dezelfde pan. Doe de spinazie er bij laat slinken. Schep de creme fraiche erbij en een scheut van het kookvocht van de pasta. Breng de romige saus op smaak met peper en zout.

Schep de spaghetti door de saus. Voeg als laatste de gebakken paddenstoelen toe en warm nog even mee. Serveer de pasta met wat Parmezaanse kaas en pijnboompitten.

Tip: voeg een beetje truffeltapenade of truffelolie toe op het laatst.

Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

200 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!