Pasta ovenschotel met witlof

Deze gegratineerde witlof in parmaham combineert heerlijk bij de pasta in tomatensaus in deze schotel

Hoofdgerecht 20 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de witlof doormidden en snijd de harde kern er uit. Kook ze 5 minuten in een pan met water. Kook ook de pasta gaar in een pan met water. Laat de witlof goed uitlekken en knijp ze iets uit.

  2. Wikkel ze in de plakken parmaham. Meng de pasta met de tomatensaus en Italiaanse kruiden en een snufje peper en zout. Verdeel de pasta over een ovenschaal. Leg hier de ingewikkelde witlof op. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de witlof.

  3. Zet de ovenschotel 20 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is, zet eventueel even de grill er bij aan. Garneer de ovenschotel met basilicum.

Heeft het gesmaakt?
127 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!