Pasta ovenschotel met witlof

Deze gegratineerde witlof in parmaham combineert heerlijk bij de pasta in tomatensaus in deze schotel

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de witlof doormidden en snijd de harde kern er uit. Kook ze 5 minuten in een pan met water. Kook ook de pasta gaar in een pan met water. Laat de witlof goed uitlekken en knijp ze iets uit.

 Wikkel ze in de plakken parmaham. Meng de pasta met de tomatensaus en Italiaanse kruiden en een snufje peper en zout. Verdeel de pasta over een ovenschaal. Leg hier de ingewikkelde witlof op. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de witlof.

 Zet de ovenschotel 20 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is, zet eventueel even de grill er bij aan. Garneer de ovenschotel met basilicum.

112 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!