Ga naar de inhoud
Koude pastasalade

Koude pastasalade

Vegetarische frisse en koude pastasalade met tomaat, mozzarella en tijm, deze valt bij iedereen in de smaak en is perfect voor bij de barbecue! Ideaal op een warme dag

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 250 gr pasta ( penne )
  • 250 gr cherrytomaten
  • 1 zakje mini mozzarella balletjes
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 teentje knoflook ( geperst )
  • 2 theelepels tijm

  • Zout en peper

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de pasta gaar in ca. 10 minuten, giet af en spoel af met koud water. Pers het teentje knoflook uit en meng deze met de creme fraiche, mayonaise, peper, zout en tijm. Schep dit mengsel door de koude pasta.


    pastasalade_tijm_01 pastasalade_tijm_02 pastasalade_tijm_03
  2. Halveer de tomaatjes en laat de balletjes mozzarella uitlekken. Schep deze door de pastasalade. Is de saus erg dik? Dan kun je een eetlepel water toevoegen aan de pastasalade.


  3. Bewaar de pastasalade afgedekt in de koelkast, maximaal 2 dagen.