Pastaschelpen met ricotta
Vegetarische gevulde cognilioni schelpen met ricotta en paprika in een tomatensaus
30 M + 20 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
Ingredienten
-
225 gr pastaschelpen
-
500 ml gezeefde tomaten
-
1 rode ui
-
1 teentje knoflook
-
250 gr ricotta
-
1 gegrilde paprika ( uit pot )
-
2 eetlepels Parmezaanse kaas
-
verse basilicum
-
4 eetlepels pijnboompitten ( geroosterd )
-
peper en zout
-
olie om te bakken
Materialen
-
Ovenschaal
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 180 graden. Kook de pastaschelpen ca 6 minuten al dente en giet ze daarna af. Snipper het uitje en de knoflook en fruit deze aan in een beetje olie. Voeg daarna de tomatensaus er bij en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus 10 minuutjes zachtjes pruttelen en iets indikken.
-
Roer de ricotta los met een snufje peper en zout en schep 3 eetlepels pijnboompitten, fijngesneden basilicum en gegrilde paprika er door. Vul de pastaschelpen met een klein lepeltje van het ricotta mengsel. Doe de tomatensaus in een ovenschaal en leg de gevulde pastaschelpen er in. Bestrooi met de rest van de pijnboompitten en wat parmezaanse kaas. Zet de ovenschotel met gevulde pastaschelpen nog 20 minuten in de oven.
-
De pastaschelpen zijn soms verkrijgbaar bij de grote supermarkten of bij een Italiaanse speciaalzaak of online.
-
Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.
Heeft het gesmaakt?
119 stemmen
Ook lekker