Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pastaschelpen met ricotta

Vegetarische gevulde cognilioni schelpen met ricotta en paprika in een tomatensaus

  • 200 tot 250 gr pastaschelpen
  • Ingredienten
    • 500 ml gezeefde tomaten
    • 1 rode ui
    • 1 teentje knoflook
    • 250 gr ricotta
    • 1 gegrilde paprika (uit pot)
    • 2 eetlepels parmezaanse kaas
    • verse basilicum
    • 4 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)
    • peper en zout
    • olie om te bakken
    Materialen
    • Ovenschaal

    Bereiding
    Verwarm de oven op 180 graden. Kook de pastaschelpen ca 6 minuten al dente en giet ze daarna af. Snipper het uitje en de knoflook en fruit deze aan in een beetje olie. Voeg daarna de tomatensaus er bij en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus 10 minuutjes zachtjes pruttelen en iets indikken.

    pastaschelpen_met_ricotta_02.jpg
    pastaschelpen_met_ricotta_01.jpg
    pastaschelpen_met_ricotta_03.jpg

    Roer de ricotta los met een snufje peper en zout en schep 3 eetlepels pijnboompitten, fijngesneden basilicum en gegrilde paprika er door. Vul de pastaschelpen met een klein lepeltje van het ricotta mengsel. Doe de tomatensaus in een ovenschaal en leg de gevulde pastaschelpen er in. Bestrooi met de rest van de pijnboompitten en wat parmezaanse kaas. Zet de ovenschotel met gevulde pastaschelpen nog 20 minuten in de oven.

    pastaschelpen_met_ricotta_04.jpg
    pastaschelpen_met_ricotta_05.jpg
    pastaschelpen_met_ricotta_06.jpg

    De pastaschelpen zijn soms verkrijgbaar bij de grote supermarkten of bij een Italiaanse speciaalzaak of online.

    Beoordeling (81 stemmen)
    Bewaar
    E-mail
    Deel
    3 x boerenkool
    • Hoofdgerecht
    Boerenkoolquiche
    • Hoofdgerecht
    Italiaanse boerenkoolstamppot
    • Hoofdgerecht
    Quesadilla’s met rode biet en boerenkool

    Ovenschotels

    Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

    Burrito’s van kool
    Lasagne met courgette
    Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
    Kip Parmezaan
    Aubergine ovenschotel met geitenkaas