Pastaschelpen met ricotta
Vegetarische gevulde cognilioni schelpen met ricotta en paprika in een tomatensaus
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Kook de pastaschelpen ca 6 minuten al dente en giet ze daarna af. Snipper het uitje en de knoflook en fruit deze aan in een beetje olie. Voeg daarna de tomatensaus er bij en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus 10 minuutjes zachtjes pruttelen en iets indikken.
Roer de ricotta los met een snufje peper en zout en schep 3 eetlepels pijnboompitten, fijngesneden basilicum en gegrilde paprika er door. Vul de pastaschelpen met een klein lepeltje van het ricotta mengsel. Doe de tomatensaus in een ovenschaal en leg de gevulde pastaschelpen er in. Bestrooi met de rest van de pijnboompitten en wat parmezaanse kaas. Zet de ovenschotel met gevulde pastaschelpen nog 20 minuten in de oven.
De pastaschelpen zijn soms verkrijgbaar bij de grote supermarkten of bij een Italiaanse speciaalzaak of online.