Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pastaschelpen met ricotta

Vegetarische gevulde cognilioni schelpen met ricotta en paprika in een tomatensaus

  • Ingredienten
    Materialen

    Bereiding

     Verwarm de oven op 180 graden. Kook de pastaschelpen ca 6 minuten al dente en giet ze daarna af. Snipper het uitje en de knoflook en fruit deze aan in een beetje olie. Voeg daarna de tomatensaus er bij en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus 10 minuutjes zachtjes pruttelen en iets indikken.

     Roer de ricotta los met een snufje peper en zout en schep 3 eetlepels pijnboompitten, fijngesneden basilicum en gegrilde paprika er door. Vul de pastaschelpen met een klein lepeltje van het ricotta mengsel. Doe de tomatensaus in een ovenschaal en leg de gevulde pastaschelpen er in. Bestrooi met de rest van de pijnboompitten en wat parmezaanse kaas. Zet de ovenschotel met gevulde pastaschelpen nog 20 minuten in de oven.

     De pastaschelpen zijn soms verkrijgbaar bij de grote supermarkten of bij een Italiaanse speciaalzaak of online.

    Sandra - LeukeRecepten

    Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

    Gezonde recepten

    Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

    ×

     Tip! 

    Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

    Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99