Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pastaschelpen met ricotta

Vegetarische gevulde cognilioni schelpen met ricotta en paprika in een tomatensaus

  • 200 tot 250 gr pastaschelpen
  • Ingredienten
    • 500 ml gezeefde tomaten
    • 1 rode ui
    • 1 teentje knoflook
    • 250 gr ricotta
    • 1 gegrilde paprika (uit pot)
    • 2 eetlepels parmezaanse kaas
    • verse basilicum
    • 4 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)
    • peper en zout
    • olie om te bakken
    Materialen
    • Ovenschaal

    Bereiding
    Verwarm de oven op 180 graden. Kook de pastaschelpen ca 6 minuten al dente en giet ze daarna af. Snipper het uitje en de knoflook en fruit deze aan in een beetje olie. Voeg daarna de tomatensaus er bij en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus 10 minuutjes zachtjes pruttelen en iets indikken.

    Roer de ricotta los met een snufje peper en zout en schep 3 eetlepels pijnboompitten, fijngesneden basilicum en gegrilde paprika er door. Vul de pastaschelpen met een klein lepeltje van het ricotta mengsel. Doe de tomatensaus in een ovenschaal en leg de gevulde pastaschelpen er in. Bestrooi met de rest van de pijnboompitten en wat parmezaanse kaas. Zet de ovenschotel met gevulde pastaschelpen nog 20 minuten in de oven.

    De pastaschelpen zijn soms verkrijgbaar bij de grote supermarkten of bij een Italiaanse speciaalzaak of online.

    Sandra

    Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

    De nieuwste BBQ recepten

    Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

    ×