Pastaschotel Hawaï
Een pizza Hawaï met ananas en ham kennen we allemaal, maar wist je dat je deze ingrediënten ook heerlijk kunt verwerken in een ovenschotel? Vanaf €2,40 per persoon maak je dit eenvoudige recept.
40 M + 30 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
350 gr pasta
-
250 gr hamblokjes
-
1 blik ananasschijven ( of stukjes )
-
250 gr champignons
-
1 ui
-
100 gr geraspte kaas
-
40 gr boter
-
50 gr bloem
-
Bosje bosui
-
Snuf peper en zout
-
Snuf paprikapoeder
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de pasta gaar. Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer even door met een houten lepel tot een roux.
-
Giet dan beetje bij beetje 500 ml water erbij en roer telkens met een garde tot het is opgenomen. Breng de saus op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
-
Roer 75 gr kaas er door tot deze gesmolten is.
-
Verwarm de oven voor op 200° graden.
-
Snipper de ui en fruit aan in een pan.
-
Voeg de hamblokjes toe en bak deze 2 minuutjes.
-
Voeg dan de champignons in pakjes toe en bak nog even mee tot ze beginnen te slinken.
-
Schep de pasta door de ham en champignons.
-
Voeg dan ook de ananas toe in een stukjes en de bosui in ringetjes.
-
Schep alles over in een grote ovenschaal. Giet de saus er over en bestrooi met de rest van de kaas.
-
Bak de pasta Hawaï schotel ca. 30 minuten in de oven.
-
Budgettip: Vervang een deel van de hamblokjes voor meer champignons om het recept nóg budgetvriendelijker te maken.
-
Serveertip: Lekker met een groene salade voor wat extra groenten.
Heeft het gesmaakt?
101 stemmen
Ook lekker