Ga naar de inhoud
Pastaschotel Hawaï

Pastaschotel Hawaï

Een pizza Hawaï met ananas en ham kennen we allemaal, maar wist je dat je deze ingrediënten ook heerlijk kunt verwerken in een ovenschotel? Vanaf €2,40 per persoon maak je dit eenvoudige recept.

40 M + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 350 gr pasta
  • 250 gr hamblokjes
  • 1 blik ananasschijven ( of stukjes )
  • 250 gr champignons
  • 1 ui
  • 100 gr geraspte kaas
  • 40 gr boter
  • 50 gr bloem
  • Bosje bosui
  • Snuf peper en zout
  • Snuf paprikapoeder

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de pasta gaar. Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer even door met een houten lepel tot een roux.


  2. Giet dan beetje bij beetje 500 ml water erbij en roer telkens met een garde tot het is opgenomen. Breng de saus op smaak met peper, zout en paprikapoeder.


  3. Roer 75 gr kaas er door tot deze gesmolten is.


  4. Verwarm de oven voor op 200° graden.


  5. Snipper de ui en fruit aan in een pan.


  6. Voeg de hamblokjes toe en bak deze 2 minuutjes.


  7. Voeg dan de champignons in pakjes toe en bak nog even mee tot ze beginnen te slinken.


  8. Schep de pasta door de ham en champignons.


  9. Voeg dan ook de ananas toe in een stukjes en de bosui in ringetjes.


  10. Schep alles over in een grote ovenschaal. Giet de saus er over en bestrooi met de rest van de kaas.


  11. Bak de pasta Hawaï schotel ca. 30 minuten in de oven.


  12. Budgettip: Vervang een deel van de hamblokjes voor meer champignons om het recept nóg budgetvriendelijker te maken.


  13. Serveertip: Lekker met een groene salade voor wat extra groenten.