Pita met linzenkoekjes en muntsaus
Vegetarisch recept voor heerlijke kruidige linzenkoekjes in een pitabroodje met komkommer en muntsaus
40 M + 1 U opstijven
Ingrediƫnten
Voor broodjes
-
6 grote (spelt) pitaās
-
800 gr linzen uit blik
-
Snuf cayennepeper
-
Snuf komijn
-
Snuf knoflookpoeder
-
150 gr feta
-
1 klein ei
-
4 eetlepels paneermeel
-
1 komkommer
-
100 gr sla
-
170 gr Griekse of turkse yoghurt
-
2 eetlepels citroensap
-
Paar muntblaadjes
Materialen
-
Keukenmachine
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Laat de linzen goed uitlekken en doe in een keukenmachine met 100 gr feta. Voeg het knoflookpoeder, komijn, cayennepeper en een snuf peper en zout toe. Roer dan het ei er door en het paneermeel. Voeg eventueel een beetje extra paneermeel toe mocht het mengsel nog erg nat zijn. Vorm er met (natte) handen mooie koekjes van van ca. 8 cm (ongeveer 12 stuks). Leg ze op een bord bestrooi met een beetje paneermeel tegen het plakken en laat een uurtje opstijven in de koelkast.
-
Bak ondertussen de pita broodjes af en snijd de komkommer in plakjes. Roer de Griekse yoghurt los met een beetje citroensap en fijngehakte munt. Verwarm een pan en voeg een beetje boter of olie toe. Bak de linzenkoekjes aan beide kanten mooi bruin in ca. 8 minuten. Vul de broodjes met wat sla, komkommer en linzenkoekjes en schep er wat muntsaus op en kruimel de rest van de feta er over.
Heeft het gesmaakt?
29 stemmen
Ook lekker