Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pita met linzenkoekjes en muntsaus

Vegetarisch recept voor heerlijke kruidige linzenkoekjes in een pitabroodje met komkommer en muntsaus

Ingrediënten
Materialen

Bereiding

 Laat de linzen goed uitlekken en doe in een keukenmachine met 100 gr feta. Voeg het knoflookpoeder, komijn, cayennepeper en een snuf peper en zout toe. Roer dan het ei er door en het paneermeel. Voeg eventueel een beetje extra paneermeel toe mocht het mengsel nog erg nat zijn. Vorm er met (natte) handen mooie koekjes van van ca. 8 cm (ongeveer 12 stuks). Leg ze op een bord bestrooi met een beetje paneermeel tegen het plakken en laat een uurtje opstijven in de koelkast.

  Bak ondertussen de pita broodjes af en snijd de komkommer in plakjes. Roer de Griekse yoghurt los met een beetje citroensap en fijngehakte munt. Verwarm een pan en voeg een beetje boter of olie toe. Bak de linzenkoekjes aan beide kanten mooi bruin in ca. 8 minuten. Vul de broodjes met wat sla, komkommer en linzenkoekjes en schep er wat muntsaus op en kruimel de rest van de feta er over.

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

 Cadeau-tip!

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99