Pitabroodje met gegrilde kaas

Vegetarisch broodje met gegrilde halloumi kaas en aubergine en een pittige saus

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Grill de pitabroodjes in een pan, oven of contactgrill. Snijd de aubergine en de halloumi kaas in plakken van ca 5 mm. Besmeer de aubergine plakken met een beetje olie en bestrooi met peper en zout. Grill ze in een grillpan in ca 5 mooi bruin. Bak ook de plakken halloumi met een klein beetje olie en bak ze iets krokant en mooi bruin.

 Draai ze niet te snel om anders plakken ze misschien nog vast, maar wacht dus tot ze loslaten. Doe een beetje sla in het pitabroodjes en beleg met wat gegrilde aubergine en wat plakken halloumi. Roer de harissa losjes door de yoghurt en schep een flinke schep in het pitabroodje.

 Harissa is een pittig kruidenmengsel uit het noorden van Afrika en meestal in de grotere supermarkt te verkrijgen.

17 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.