Pitabroodje met gegrilde kaas

Vegetarisch broodje met gegrilde halloumi kaas en aubergine en een pittige saus

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 4 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Grill de pitabroodjes in een pan, oven of contactgrill. Snijd de aubergine en de halloumi kaas in plakken van ca 5 mm. Besmeer de aubergine plakken met een beetje olie en bestrooi met peper en zout. Grill ze in een grillpan in ca 5 mooi bruin. Bak ook de plakken halloumi met een klein beetje olie en bak ze iets krokant en mooi bruin.

  2. Draai ze niet te snel om anders plakken ze misschien nog vast, maar wacht dus tot ze loslaten. Doe een beetje sla in het pitabroodjes en beleg met wat gegrilde aubergine en wat plakken halloumi. Roer de harissa losjes door de yoghurt en schep een flinke schep in het pitabroodje.

  3. Harissa is een pittig kruidenmengsel uit het noorden van Afrika en meestal in de grotere supermarkt te verkrijgen.

Heeft het gesmaakt?
25 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!