Ga naar de inhoud
Pizza calzone met tonijn

Pizza calzone met tonijn

Zin in pizza calzone, maar mag het ietsje goedkoper? Dit budgetproof recept is makkelijk te maken en kost je ongeveer €3,20 per persoon.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 125 gr broccoli
  • Mix voor pizzabodem ( 450 gr )
  • 1 rode ui
  • 1 blikje tonijn ( 145 gr )
  • blikje tomatenpuree ( 75 gr )
  • 1 blik gepelde tomaten ( 400 gr )
  • 1 bol mozzarella
  • 60 gr zwarte olijven
  • Snuf oregano
  • Zout en peper
  • olijfolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225° graden.


  2. Snijd de broccoli in roosjes en blancheer deze twee minuten.


  3. Maak de pizzasaus in de blender door de gepelde tomaten, tomatenpuree, oregano, peper en zout te mengen.


  4. Snijd de uien in ringen en bak deze kort.


  5. Snijd ook de mozzarella in kleine blokjes.


  6. Houd minimaal 2 eetlepels tomatensaus aan de kant en meng dit met een beetje olijfolie.


  7. Voeg op de helft van de pizza bodems tomatensaus toe. Het kan zijn dat er een beetje over blijft.


  8. Voeg nu de olijven, tonijn, mozzarella en broccoli toe op de tomatensaus. Verdeel eventueel een beetje extra tomaten saus er overheen. Vouw nu de helft van het pizzadeeg zonder tomatensaus over de ingrediënten. Duw nu de randen dicht en draai de rand nog een keertje om.


  9. Verdeel nu een beetje van het tomatensaus en olie mengsel over de bovenkant van de calzone.


  10. Bak de calzone pizza’s nu af in ongeveer 15 minuten.


  11. Dit recept is gemaakt door Jaimy.