
Pizza met pittig gehakt
Lekkere zelfgemaakte pizza met geruld gehakt op smaak gebracht met rode peper gecombineerd met champignons en tomaatjes.
20 M + 15 M oventijd
Ingrediƫnten: Pizza met pittig gehakt
Voor pizza's
-
200 gr gehakt ( vegetarisch )
-
1 teen knoflook
-
1 rode peper
-
125 gr champignons
-
125 gr cherrytomaatjes
-
200 ml pizzasaus
-
verse basilicum
-
1 handje geraspte kaas
-
1 bol mozzarella
-
bloem ( om te bestuiven )
Materiaal
-
Deegroller
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Pizza met pittig gehakt
-
Verwarm de oven voor op 200° graden.
-
Bereid het deeg volgens het recept of de verpakking.
-
Snipper de knoflook en rode peper fijn, fruit deze in een pan met een klein beetje olie. Voeg het gehakt toe en bak mee.
-
Verdeel het deeg in tweeƫn en draai er ballen van. Rol uit op een ondergrond met een beetje bloem.
-
Verdeel de pizzasaus erover. Schep hier wat pittig gehakt op.
-
Snijd de tomaatjes doormidden en de champignons in plakjes. Verdeel deze over het gehakt.
-
Trek de mozzarella in stukjes en verdeel samen met de kaas over de pizzaās. Bak de pizzaās ca. 15 minuten in de oven.
-
Garneer de pizza met wat verse basilicum.
-
Tip: weinig tijd? In plaats van zelf pizzadeeg te maken kun je ook een pak pizzabodem mix gebruiken.
Heeft het gesmaakt?
32 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 750
- vet 35 gr
- verzadigd vet 15 gr
- koolhydraten 70 gr
- w.v. suikers 8 gr
- vezels 5 gr
- eiwit 35 gr
- zout 2.5 gr
Ook lekker