Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pizza met pittig gehakt

Makkelijk en snel een lekkere pizza op tafel met pittig gehakt en verse groenten 

 
Ingrediënten
1 mix voor pizzabodem of 2 kant en klare bodems
300 gr half om half gehakt
2 teentjes knoflook
1 bosje peterselie
1 eetl olijfolie
Peper en zout
1 ui
1 courgette
2 paprika’s
100 gr geraspte kaas
Paar cherrytomaatjes
1 pak gezeefde tomaten
1 a 2 theel sambal (naar smaak)
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Verhit een eetlepel olie in een pan en fruit de ui met knoflook. Hak de peterselie grof en voeg deze toe. Voeg het gehakt toe en rul deze bruin. Roer de sambal door het gehakt en laat nog een minuutje mee bakken. Schenk de tomatensaus er bij en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel nog een beetje sambal toe naar smaak. Maak de pizzabodems volgens de verpakking of gebruik verse kant en klare pizzabodems. Verdeel de gehakt-tomatensaus over de pizza’s. Snijd de courgette in plakjes, de paprika’s in reepjes en halveer de tomaatjes. Verdeel de groente over de saus en bestrooi met flink wat kaas. Zet de pizza ongeveer 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is en de bodem knapperig is. Voor een milde variant voor kinderen kinderen kun je ook de sambal achterwege laten.
 
Beoordeling (35 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel