Pizza met pittig gehakt

Makkelijk en snel een lekkere pizza op tafel met pittig gehakt en verse groenten 

 
Ingrediënten
1 mix voor pizzabodem of 2 kant en klare bodems
300 gr half om half gehakt
2 teentjes knoflook
1 bosje peterselie
1 eetl olijfolie
Peper en zout
1 ui
1 courgette
2 paprika’s
100 gr geraspte kaas
Paar cherrytomaatjes
1 pak gezeefde tomaten
1 a 2 theel sambal (naar smaak)
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Verhit een eetlepel olie in een pan en fruit de ui met knoflook. Hak de peterselie grof en voeg deze toe. Voeg het gehakt toe en rul deze bruin. Roer de sambal door het gehakt en laat nog een minuutje mee bakken. Schenk de tomatensaus er bij en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel nog een beetje sambal toe naar smaak. Maak de pizzabodems volgens de verpakking of gebruik verse kant en klare pizzabodems. Verdeel de gehakt-tomatensaus over de pizza’s. Snijd de courgette in plakjes, de paprika’s in reepjes en halveer de tomaatjes. Verdeel de groente over de saus en bestrooi met flink wat kaas. Zet de pizza ongeveer 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is en de bodem knapperig is. Voor een milde variant voor kinderen kinderen kun je ook de sambal achterwege laten.
 
63 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.