Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Plaattaart met rode biet

Heerlijke vegetarische plaattaart van bladerdeeg met plakjes rode biet, walnoten en mozzarella. Een lekkere en makkelijke maaltijd!

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Vouw de randjes om en druk vast. Besmeer binnen deze randjes het deeg met een laagje mascarpone. Snijd de rode bieten in plakjes en beleg het deeg hiermee. Snijd ook de mozzarella in plakjes en scheur in stukjes en beleg de plaattaart hiermee.

 Snijd de gedroogde tomaatjes in tweeën of drieën en verdeel ook over de hartige taart. Bestrooi de plaattaart met de grofgehakte walnoten en een snufje peper en zout. Bak de plaattaart met rode biet ca 25 minuten in de oven. Garneer daarna met wat rucola.

plaattaart-rode-bieten

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×