Plaattaart met rode biet

Heerlijke vegetarische plaattaart van bladerdeeg met plakjes rode biet, walnoten en mozzarella. Een lekkere en makkelijke maaltijd!

Hoofdgerecht 20 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Vouw de randjes om en druk vast. Besmeer binnen deze randjes het deeg met een laagje mascarpone. Snijd de rode bieten in plakjes en beleg het deeg hiermee. Snijd ook de mozzarella in plakjes en scheur in stukjes en beleg de plaattaart hiermee.

  2. Snijd de gedroogde tomaatjes in tweeën of drieën en verdeel ook over de hartige taart. Bestrooi de plaattaart met de grofgehakte walnoten en een snufje peper en zout. Bak de plaattaart met rode biet ca 25 minuten in de oven. Garneer daarna met wat rucola.

Heeft het gesmaakt?
106 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Uit onze shop