Plaattaart met rode biet

Heerlijke vegetarische plaattaart van bladerdeeg met plakjes rode biet, walnoten en mozzarella. Een lekkere en makkelijke maaltijd!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Vouw de randjes om en druk vast. Besmeer binnen deze randjes het deeg met een laagje mascarpone. Snijd de rode bieten in plakjes en beleg het deeg hiermee. Snijd ook de mozzarella in plakjes en scheur in stukjes en beleg de plaattaart hiermee.

 Snijd de gedroogde tomaatjes in tweeën of drieën en verdeel ook over de hartige taart. Bestrooi de plaattaart met de grofgehakte walnoten en een snufje peper en zout. Bak de plaattaart met rode biet ca 25 minuten in de oven. Garneer daarna met wat rucola.

plaattaart-rode-bieten
72 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.