Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Plaattaart met rode biet

Heerlijke vegetarische plaattaart van bladerdeeg met plakjes rode biet, walnoten en mozzarella. Een lekkere en makkelijke maaltijd!

Ingrediënten
  • 1 rol vers bladerdeeg of 10 plakjes
  • 400 gr rode biet (gekookt)
  • 125 ml mascarpone
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 2 bollen mozzarella
  • Handje rucola
  • Handje walnoot
  • peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Vouw de randjes om en druk vast. Besmeer binnen deze randjes het deeg met een laagje mascarpone. Snijd de rode bieten in plakjes en beleg het deeg hiermee. Snijd ook de mozzarella in plakjes en scheur in stukjes en beleg de plaattaart hiermee.

Snijd de gedroogde tomaatjes in tweeën of drieën en verdeel ook over de hartige taart. Bestrooi de plaattaart met de grofgehakte walnoten en een snufje peper en zout. Bak de plaattaart met rode biet ca 25 minuten in de oven. Garneer daarna met wat rucola.

plaattaart-rode-bieten

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×