
Plaattaart met rode biet
Heerlijke vegetarische plaattaart van bladerdeeg met plakjes rode biet, walnoten en mozzarella. Een lekkere en makkelijke maaltijd!
20 M + 25 M oventijd
Ingrediƫnten: Plaattaart met rode biet
Voor personen
-
1 rol vers bladerdeeg of 10 plakjes
-
400 gr rode biet ( gekookt )
-
125 ml mascarpone
-
10 zongedroogde tomaten
-
2 bollen mozzarella
-
Handje rucola
-
Handje walnoot
-
peper en zout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Plaattaart met rode biet
-
Verwarm de oven op 200 graden. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Vouw de randjes om en druk vast. Besmeer binnen deze randjes het deeg met een laagje mascarpone. Snijd de rode bieten in plakjes en beleg het deeg hiermee. Snijd ook de mozzarella in plakjes en scheur in stukjes en beleg de plaattaart hiermee.
-
Snijd de gedroogde tomaatjes in tweeƫn of drieƫn en verdeel ook over de hartige taart. Bestrooi de plaattaart met de grofgehakte walnoten en een snufje peper en zout. Bak de plaattaart met rode biet ca 25 minuten in de oven. Garneer daarna met wat rucola.
Heeft het gesmaakt?
160 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 780
- vet 52 gr
- verzadigd vet 27 gr
- koolhydraten 56 gr
- w.v. suikers 9.5 gr
- vezels 3.5 gr
- eiwit 19 gr
- zout 1.8 gr
Ook lekker