Ga naar de inhoud
Plaattaart met spruitjes

Plaattaart met spruitjes

Krokante plaattaart van bladerdeeg met spruitjes, geitenkaas en blokjes appel die zorgen voor een heerlijke frisse en licht zoete smaak

20 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 300 gr spruitjes
  • 100 gr spekreepjes
  • 125 gr zachte geitenkaas
  • 1 kleine rode ui
  • 1 appel

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de spruitjes en kook ze 5 minuutjes voor in een pan met water, giet vervolgens af.


  2. Bak de spekjes in 5 minuutjes krokant in een pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje.


    plaattaart_spruitjes plaattaart_spruitjes plaattaart_spruitjes
  3. Leg het bladerdeeg op een bakplaat. Vouw de randjes om en besmeer de binnenzijde met ā…” van de geitenkaas. Verdeel de voorgekookte spruitjes samen met de gebakken spekjes er over.


    plaattaart_spruitjes plaattaart_spruitjes plaattaart_spruitjes
  4. Snijd de rode ui in ringetjes en de geschilde appel in blokjes. Verdeel de ui en appel er ook over samen met de overgebleven geitenkaas. Bak de plaattaart 25 minuten in de oven krokant.