Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Plaattaart met spruitjes

Krokante plaattaart van bladerdeeg met spruitjes, geitenkaas en blokjes appel die zorgen voor een heerlijke frisse en licht zoete smaak

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de spruitjes en kook ze 5 minuutjes voor in een pan met water, giet vervolgens af.

 Bak de spekjes in 5 minuutjes krokant in een pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje.

 Leg het bladerdeeg op een bakplaat. Vouw de randjes om en besmeer de binnenzijde met ⅔ van de geitenkaas. Verdeel de voorgekookte spruitjes samen met de gebakken spekjes er over.

 Snijd de rode ui in ringetjes en de geschilde appel in blokjes. Verdeel de ui en appel er ook over samen met de overgebleven geitenkaas. Bak de plaattaart 25 minuten in de oven krokant.

plaattaart-met-spruitjes

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×