Plaattaart met spruitjes
Krokante plaattaart van bladerdeeg met spruitjes, geitenkaas en blokjes appel die zorgen voor een heerlijke frisse en licht zoete smaak
20 M + 25 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
1 rol vers bladerdeeg
-
300 gr spruitjes
-
100 gr spekreepjes
-
125 gr zachte geitenkaas
-
1 kleine rode ui
-
1 appel
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de spruitjes en kook ze 5 minuutjes voor in een pan met water, giet vervolgens af.
-
Bak de spekjes in 5 minuutjes krokant in een pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
-
Leg het bladerdeeg op een bakplaat. Vouw de randjes om en besmeer de binnenzijde met ā van de geitenkaas. Verdeel de voorgekookte spruitjes samen met de gebakken spekjes er over.
-
Snijd de rode ui in ringetjes en de geschilde appel in blokjes. Verdeel de ui en appel er ook over samen met de overgebleven geitenkaas. Bak de plaattaart 25 minuten in de oven krokant.
Heeft het gesmaakt?
72 stemmen
Ook lekker