Plaattaart met spruitjes

Krokante plaattaart van bladerdeeg met spruitjes, geitenkaas en blokjes appel die zorgen voor een heerlijke frisse en licht zoete smaak

Hoofdgerecht 20 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de spruitjes en kook ze 5 minuutjes voor in een pan met water, giet vervolgens af.

  2. Bak de spekjes in 5 minuutjes krokant in een pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje.

  3. Leg het bladerdeeg op een bakplaat. Vouw de randjes om en besmeer de binnenzijde met ⅔ van de geitenkaas. Verdeel de voorgekookte spruitjes samen met de gebakken spekjes er over.

  4. Snijd de rode ui in ringetjes en de geschilde appel in blokjes. Verdeel de ui en appel er ook over samen met de overgebleven geitenkaas. Bak de plaattaart 25 minuten in de oven krokant.

Heeft het gesmaakt?
71 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!