Chai kruiden mix maken

Maak zelf een chai kruiden mix om in chai latte en andere warme drankjes te gebruiken of in bakrecepten zoals cake en muffins.

Bijgerecht 5 min

ingrediënten

voor 1 potje kruiden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schep alle kruiden bij elkaar in een potje en schud goed door elkaar. Je kunt de chai kruiden voor verschillende recepten gebruiken.

  2. Afhankelijk van het recept kun je de steranijs (met de rest van de kruiden) in warm water of plantaardige melk dat in het recept moet laten weken om de smaken te laten trekken. Voeg het daarna zonder de steranijs toe aan het recept.

  3. Tips voor het gebruik:

  4. Voeg 1 of meerdere theelepels van het mengsel toe aan een cakebeslag en bak een heerlijke chai latte cake.

  5. Zin in een chai tea latte? Ook daar is dit chai recept handig voor.

  6. Wil je het gebruiken voor thee? Kies dan voor de hele ingrediënten zoals een kaneelstokje, kardemom peulen, etc. zodat het poeder niet door je thee heen dwarrelt. Kneus of plet de ingrediënten een klein beetje zodat de smaken nog meer vrijkomen en gebruik een theefilter.

Heeft het gesmaakt?
10 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Charlotte

Mijn recepten zijn zo veel mogelijk met ingrediënten uit het seizoen, want dan zijn ze het lekkerst. Ook motiveer ik je om wat vaker lokale producten te kopen en geef ik tips hoe je minder voedsel en afval kunt verspillen.