Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Portobello met couscous

Vegetarisch gerecht van grote champignons gevuld met couscous, aubergine en geitenkaas.

Ingrediënten
  • 6 portobello’s
  • 150 gr couscous
  • bosje peterselie
  • 40 gr amandel
  • 10 gedroogde tomaatjes op olie
  • 125 gr geitenkaas
  • ½ bouillonblokje
  • Handje sla
  • 1 aubergine
  • Scheut olie

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Doe de aangegeven hoeveelheid water volgens de verpakking van de couscous (ik gebruikte 200 ml) samen met 1 eetlepel olijfolie in een pannetje. Breng aan de kook met het halve bouillonblokje. Zet het vuur uit en voeg de couscous toe. Doe de deksel er op en laat 5 minuten staan wellen. Snijd de gedroogde tomaatjes in tweeën of drieën. Hak de amandelen grof en de peterselie fijn. Roer de couscous los met een vork. Schep de tomaatjes, amandelen en peterselie er door.

Snijd eventueel het steeltje kort van de portobello’s. Leg ze in een ovenschaal. Vul ze met het couscous mengsel. Brokkel er wat geitenkaas over. Zet 15 min in de oven. Hak ondertussen de aubergine in blokjes en bak aan in een pannetje met een beetje olie. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Verdeel wat sla over borden. Leg de portobello’s daar voorzichtig op. Verdeel de gebakken aubergine er over en besprenkel met een beetje olie. Bestrooi eventueel met wat extra amandel.

Tip: het is leuk om er 1 te serveren als voorgerecht of houd 2 a 3 portobello’s aan p.p. als hoofdgerecht.

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×