Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Portobello met couscous

Vegetarisch gerecht van grote champignons gevuld met couscous, aubergine en geitenkaas.

Ingrediënten
  • 6 portobello’s
  • 150 gr couscous
  • bosje peterselie
  • 40 gr amandel
  • 10 gedroogde tomaatjes op olie
  • 125 gr geitenkaas
  • ½ bouillonblokje
  • Handje sla
  • 1 aubergine
  • Scheut olie

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Doe de aangegeven hoeveelheid water volgens de verpakking van de couscous (ik gebruikte 200 ml) samen met 1 eetlepel olijfolie in een pannetje. Breng aan de kook met het halve bouillonblokje. Zet het vuur uit en voeg de couscous toe. Doe de deksel er op en laat 5 minuten staan wellen. Snijd de gedroogde tomaatjes in tweeën of drieën. Hak de amandelen grof en de peterselie fijn. Roer de couscous los met een vork. Schep de tomaatjes, amandelen en peterselie er door.

portobello_couscous_01.jpg
portobello_couscous_02.jpg
portobello_couscous_03.jpg
portobello_couscous_04.jpg

Snijd eventueel het steeltje kort van de portobello’s. Leg ze in een ovenschaal. Vul ze met het couscous mengsel. Brokkel er wat geitenkaas over. Zet 15 min in de oven. Hak ondertussen de aubergine in blokjes en bak aan in een pannetje met een beetje olie. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Verdeel wat sla over borden. Leg de portobello’s daar voorzichtig op. Verdeel de gebakken aubergine er over en besprenkel met een beetje olie. Bestrooi eventueel met wat extra amandel.

Tip: het is leuk om er 1 te serveren als voorgerecht of houd 2 a 3 portobello’s aan p.p. als hoofdgerecht.

Beoordeling (7 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst