Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Portobello met couscous

Vegetarisch gerecht van grote champignons gevuld met couscous, aubergine en geitenkaas.

Ingrediënten
  • 6 portobello’s
  • 150 gr couscous
  • bosje peterselie
  • 40 gr amandel
  • 10 gedroogde tomaatjes op olie
  • 125 gr geitenkaas
  • ½ bouillonblokje
  • Handje sla
  • 1 aubergine
  • Scheut olie

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Doe de aangegeven hoeveelheid water volgens de verpakking van de couscous (ik gebruikte 200 ml) samen met 1 eetlepel olijfolie in een pannetje. Breng aan de kook met het halve bouillonblokje. Zet het vuur uit en voeg de couscous toe. Doe de deksel er op en laat 5 minuten staan wellen. Snijd de gedroogde tomaatjes in tweeën of drieën. Hak de amandelen grof en de peterselie fijn. Roer de couscous los met een vork. Schep de tomaatjes, amandelen en peterselie er door.

portobello_couscous_01.jpg
portobello_couscous_02.jpg
portobello_couscous_03.jpg
portobello_couscous_04.jpg

Snijd eventueel het steeltje kort van de portobello’s. Leg ze in een ovenschaal. Vul ze met het couscous mengsel. Brokkel er wat geitenkaas over. Zet 15 min in de oven. Hak ondertussen de aubergine in blokjes en bak aan in een pannetje met een beetje olie. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Verdeel wat sla over borden. Leg de portobello’s daar voorzichtig op. Verdeel de gebakken aubergine er over en besprenkel met een beetje olie. Bestrooi eventueel met wat extra amandel.

Tip: het is leuk om er 1 te serveren als voorgerecht of houd 2 a 3 portobello’s aan p.p. als hoofdgerecht.

Beoordeling (5 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x heerlijke broodjes
  • Lunch
Broodje geitenkaas met spek
  • Hoofdgerecht
Broodje pulled salmon
  • Hoofdgerecht
Broodje kip teriyaki

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Noedel bowl met zalm
Kip shoarma bowl