Portobello met couscous

Vegetarisch gerecht van grote champignons gevuld met couscous, aubergine en geitenkaas.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Doe de aangegeven hoeveelheid water volgens de verpakking van de couscous (ik gebruikte 200 ml) samen met 1 eetlepel olijfolie in een pannetje. Breng aan de kook met het halve bouillonblokje. Zet het vuur uit en voeg de couscous toe. Doe de deksel er op en laat 5 minuten staan wellen. Snijd de gedroogde tomaatjes in tweeën of drieën. Hak de amandelen grof en de peterselie fijn. Roer de couscous los met een vork. Schep de tomaatjes, amandelen en peterselie er door.

 Snijd eventueel het steeltje kort van de portobello’s. Leg ze in een ovenschaal. Vul ze met het couscous mengsel. Brokkel er wat geitenkaas over. Zet 15 min in de oven. Hak ondertussen de aubergine in blokjes en bak aan in een pannetje met een beetje olie. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Verdeel wat sla over borden. Leg de portobello’s daar voorzichtig op. Verdeel de gebakken aubergine er over en besprenkel met een beetje olie. Bestrooi eventueel met wat extra amandel.

 Tip: het is leuk om er 1 te serveren als voorgerecht of houd 2 a 3 portobello’s aan p.p. als hoofdgerecht.

12 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.