Ga naar de inhoud
Quinoa met krokante kip

Quinoa met krokante kip

Gezonde quinoa salade met geroosterde paprika, avocado en krokante kip uit de oven

20 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 500 gr kiphaasjes
  • 1 ei
  • 1 bouillonblokje kip
  • 1 bordje met panko ( of paneermeel )
  • 1 bordje bloem
  • 300 gr quinoa
  • 250 gr gegrilde paprika ( 2 stuks )
  • 50 gr pijnboompitten
  • 2 bosuitjes
  • 4 eetlepels hüttenkäse
  • 2 avocado’s
  • Bakplaat met bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop het ei los op een bordje. Bestrooi de kip met een snuf peper en zout. Haal ze door de bloem, vervolgens door het ei en door de panko. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze 25 min in de oven tot ze bruin beginnen te kleuren.


  2. Kook ondertussen de quinoa in water met het opgeloste bouillonblokje. Snijd de geroosterde paprika in reepjes en schep met de bosui door de gekookte quinoa. Schep de quinoa op een bord en serveer met in plakken gesneden avocado, de krokante kip uit de oven, een flinke schep hüttenkäse en wat pijnboompitten.