Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Quinoa met krokante kip

Gezonde quinoa salade met geroosterde paprika, avocado en krokante kip uit de oven

Ingrediënten
  • 500 gr kiphaasjes
  • 1 ei
  • 1 bouillonblokje kip
  • 1 bordje met panko (of paneermeel)
  • 1 bordje bloem
  • 300 gr quinoa
  • 250 gr gegrilde paprika (2 stuks)
  • 50 gr pijnboompitten
  • 2 bosuitjes
  • Paar eetlepels hüttenkäse
  • 2 avocado’s
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop het ei los op een bordje. Bestrooi de kip met een snuf peper en zout. Haal ze door de bloem, vervolgens door het ei en door de panko. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze 25 min in de oven tot ze bruin beginnen te kleuren.

Kook ondertussen de quinoa in water met het opgeloste bouillonblokje. Snijd de geroosterde paprika in reepjes en schep met de bosui door de gekookte quinoa. Schep de quinoa op een bord en serveer met in plakken gesneden avocado, de krokante kip uit de oven, een flinke schep hüttenkäse en wat pijnboompitten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×