Quinoa met geroosterde bloemkool
Een gezond en lekker recept van quinoa en geroosterde bloemkool met kerrie. Heerlijk met knapperige amandelen, zoete rozijnen en hartige geitenkaas.
40 M
Ingrediënten
Voor personen
-
1 middelgrootte bloemkool ( of 700 gr bloemkoolroosjes )
-
scheut olijfolie
-
1 theelepel kerriepoeder
-
1 theelepel komijn
-
250 gr quinoa
-
1 blokje groentebouillon
-
190 gr geroosterde amandelen
-
Bosje verse koriander
-
100 gr rozijnen
-
125 gr geitenkaas
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden.
-
Snijd de bloemkool in roosjes en snijd de grote roosjes in plakjes en doe in een kom. Voeg een scheut olijfolie en kerriepoeder en komijn toe aan de bloemkoolroosjes en meng goed door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de bloemkool hierover.
-
Zet dit ongeveer 20 tot 25 min in de oven, controleer met een vork of mesje of ze gaar zijn.
-
Bereid ondertussen de quinoa met water en bouillonblokje. Laat de quinoa eventueel uitlekken en meng de geroosterde bloemkool, amandelen en rozijnen erdoor.
-
Hak de koriander grof en verdeel samen met de geitenkaas over de quinoa en bloemkool.
Heeft het gesmaakt?
44 stemmen
Ook lekker