Quinoa met geroosterde bloemkool
Gezond en lekker recept met quinoa, amandelen en geroosterde bloemkool met kerrie
Ingredienten
1 middelgrootte bloemkool (of 700 gr bloemkool roosjes)
Scheut olijfolie
1 theel kerriepoeder
1 theel komijn
250 gr quinoa
1 blokje groentebouillon
190 gr geroosterde amandelen
Bosje verse koriander
100 gr rozijnen
125 gr geitenkaas
1 middelgrootte bloemkool (of 700 gr bloemkool roosjes)
Scheut olijfolie
1 theel kerriepoeder
1 theel komijn
250 gr quinoa
1 blokje groentebouillon
190 gr geroosterde amandelen
Bosje verse koriander
100 gr rozijnen
125 gr geitenkaas
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en snijd de grote roosjes in plakjes en doe in een kom. Voeg een scheut olijfolie en kerriepoeder en komijn toe en meng goed door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de bloemkool hier over.




Zet ongeveer 20 tot 25 min in de oven, controleer met een vork of mesje of ze gaar zijn. Bereid ondertussen de quinoa met water en bouillonblokje. Laat de quinoa eventueel uitlekken en meng de geroosterde bloemkool, amandelen en rozijnen er door. Hak de koriander grof en verdeel samen met de geitenkaas over de quinoa en bloemkool.