Quinoa met geroosterde bloemkool

Gezond en lekker recept met quinoa, amandelen en geroosterde bloemkool met kerrie 

Ingredienten
1 middelgrootte bloemkool (of 700 gr bloemkool roosjes)
Scheut olijfolie
1 theel kerriepoeder
1 theel komijn
250 gr quinoa
1 blokje groentebouillon
190 gr geroosterde amandelen
Bosje verse koriander
100 gr rozijnen
125 gr geitenkaas
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en snijd de grote roosjes in plakjes en doe in een kom. Voeg een scheut olijfolie en kerriepoeder en komijn toe en meng goed door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de bloemkool hier over.
 
quinoa met geroosterde bloemkool 01
quinoa met geroosterde bloemkool 01
quinoa met geroosterde bloemkool 01
quinoa met geroosterde bloemkool 01
Zet ongeveer 20 tot 25 min in de oven, controleer met een vork of mesje of ze gaar zijn. Bereid ondertussen de quinoa met water en bouillonblokje. Laat de quinoa eventueel uitlekken en meng de geroosterde bloemkool, amandelen en rozijnen er door. Hak de koriander grof en verdeel samen met de geitenkaas over de quinoa en bloemkool. 

 

35 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.