Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Quinoa met geroosterde bloemkool

Gezond en lekker recept met quinoa, amandelen en geroosterde bloemkool met kerrie 

Ingredienten
1 middelgrootte bloemkool (of 700 gr bloemkool roosjes)
Scheut olijfolie
1 theel kerriepoeder
1 theel komijn
250 gr quinoa
1 blokje groentebouillon
190 gr geroosterde amandelen
Bosje verse koriander
100 gr rozijnen
125 gr geitenkaas
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en snijd de grote roosjes in plakjes en doe in een kom. Voeg een scheut olijfolie en kerriepoeder en komijn toe en meng goed door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de bloemkool hier over.
 
quinoa met geroosterde bloemkool 01
quinoa met geroosterde bloemkool 01
quinoa met geroosterde bloemkool 01
quinoa met geroosterde bloemkool 01
Zet ongeveer 20 tot 25 min in de oven, controleer met een vork of mesje of ze gaar zijn. Bereid ondertussen de quinoa met water en bouillonblokje. Laat de quinoa eventueel uitlekken en meng de geroosterde bloemkool, amandelen en rozijnen er door. Hak de koriander grof en verdeel samen met de geitenkaas over de quinoa en bloemkool. 

 

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×