Quinoa met spinazie en gehaktballetjes

Makkelijke en lekkere maaltijd van kruidige gehaktballetjes met quinoa, spinazie en feta

Ingrediënten
150 gr quinoa
250 gr champignons
150 gr spinazie (vers)
175 gr rundergehakt
1 ei
½ theel paprikapoeder
½ theel gedroogde tijm
peper en zout
3 eetlepels paneermeel
75 gr feta
2 eetlepels pijnboompitten, licht geroosterd
½ bouillonblok
 
Bereiding
Meng het gehakt, ei, paprikapoeder, tijm, peper, zout en paneermeel door elkaar. Draai er balletjes van. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de gehakballetjes in ongeveer 8 minuten gaar en mooi bruin. Bereid ondertussen de quinoa zoals op de verpakking staat aangegeven en voeg het halve bouillonblokje toe aan het kookwater.
 
quinoa met spinazie en gehaktballetjes 01
quinoa met spinazie en gehaktballetjes 01
quinoa met spinazie en gehaktballetjes 01
quinoa met spinazie en gehaktballetjes 01
Schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord en bak nu in dezelfde pan de champignons 5 minuten. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe totdat deze gebin met slinken. Schep de quinoa en de gehaktballetjes door de champigons en de spinazie en verwarm nog kort mee. Maak het gerecht af met wat feta en de geroosterde pijnboompitten.
 

Vind je dit leuk?
90 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!