Quinoa met spinazie en gehaktballetjes

Makkelijke en lekkere maaltijd van kruidige gehaktballetjes met quinoa, spinazie en feta

Ingrediënten
150 gr quinoa
250 gr champignons
150 gr spinazie (vers)
175 gr rundergehakt
1 ei
½ theel paprikapoeder
½ theel gedroogde tijm
peper en zout
3 eetlepels paneermeel
75 gr feta
2 eetlepels pijnboompitten, licht geroosterd
½ bouillonblok
 
Bereiding
Meng het gehakt, ei, paprikapoeder, tijm, peper, zout en paneermeel door elkaar. Draai er balletjes van. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de gehakballetjes in ongeveer 8 minuten gaar en mooi bruin. Bereid ondertussen de quinoa zoals op de verpakking staat aangegeven en voeg het halve bouillonblokje toe aan het kookwater.
 
quinoa met spinazie en gehaktballetjes 01
quinoa met spinazie en gehaktballetjes 01
quinoa met spinazie en gehaktballetjes 01
quinoa met spinazie en gehaktballetjes 01
Schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord en bak nu in dezelfde pan de champignons 5 minuten. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe totdat deze gebin met slinken. Schep de quinoa en de gehaktballetjes door de champigons en de spinazie en verwarm nog kort mee. Maak het gerecht af met wat feta en de geroosterde pijnboompitten.
 

79 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.