Ga naar de inhoud
Quinoa met spinazie en gehaktballetjes

Quinoa met spinazie en gehaktballetjes

Een smaakvolle en makkelijke maaltijd met quinoa, verse spinazie, kruidige gehaktballetjes en feta. Een voedzame en heerlijk gerecht boordevol smaak.

45 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 150 gr quinoa
  • 250 gr champignons
  • 150 gr spinazie ( vers )
  • 175 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 0.5 theelepel paprikapoeder
  • 0.5 theelepel gedroogde tijm
  • peper en zout
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 75 gr feta
  • 2 eetlepels pijnboompitten ( licht geroosterd )
  • 0.5 bouillonblok

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng het gehakt, ei, paprikapoeder, tijm, peper, zout en paneermeel door elkaar. Draai er balletjes van.


  2. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in ongeveer 8 minuten gaar en mooi bruin.


  3. Bereid ondertussen de quinoa zoals op de verpakking staat aangegeven en voeg het halve bouillonblokje toe aan het kookwater.


    quinoa met spinazie en gehaktballetjes stap 1 quinoa met spinazie en gehaktballetjes stap 2 quinoa met spinazie en gehaktballetjes stap 3
  4. Schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord en bak nu in dezelfde pan de champignons 5 minuten.


  5. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe totdat deze slinken. Schep de quinoa en de gehaktballetjes door de champignons en de spinazie en verwarm nog kort mee.


  6. Maak het gerecht af met wat feta en de geroosterde pijnboompitten.