
Quinoa met spinazie en gehaktballetjes
Een smaakvolle en makkelijke maaltijd met quinoa, verse spinazie, kruidige gehaktballetjes en feta. Een voedzame en heerlijk gerecht boordevol smaak.
45 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
150 gr quinoa
-
250 gr champignons
-
150 gr spinazie ( vers )
-
175 gr rundergehakt
-
1 ei
-
0.5 theelepel paprikapoeder
-
0.5 theelepel gedroogde tijm
-
peper en zout
-
3 eetlepels paneermeel
-
75 gr feta
-
2 eetlepels pijnboompitten ( licht geroosterd )
-
0.5 bouillonblok
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Meng het gehakt, ei, paprikapoeder, tijm, peper, zout en paneermeel door elkaar. Draai er balletjes van.
-
Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in ongeveer 8 minuten gaar en mooi bruin.
-
Bereid ondertussen de quinoa zoals op de verpakking staat aangegeven en voeg het halve bouillonblokje toe aan het kookwater.
-
Schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord en bak nu in dezelfde pan de champignons 5 minuten.
-
Voeg beetje bij beetje de spinazie toe totdat deze slinken. Schep de quinoa en de gehaktballetjes door de champignons en de spinazie en verwarm nog kort mee.
-
Maak het gerecht af met wat feta en de geroosterde pijnboompitten.
Heeft het gesmaakt?
97 stemmen
Ook lekker