Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Quinoa salade met druiven

Een frisse salade met druiven en komkommer die lekker is als lichte maaltijd of gezonde lunch

Ingrediënten
  • 130 gr quinoa
  • 12 druiven
  • 20 gr rucola
  • ⅓ komkommer
  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout
  • kneepje honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels walnoten
  • 75 gr geitenkaas

Bereiding
Kook de quinoa gaar volgens de verpakking. Snijd de tomaten en komkommer in stukken en halveer de druiven. Schep deze samen met de rucola en walnoten door de quinoa. Meng de honing met citroensap en olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schep deze dressing door de salade. Halveer de avocado, verwijder de schil en pit en snijd in stukjes en voeg toe aan de salade. Serveer de quinoa salade met wat gebrokkelde geitenkaas.

Wil je deze salade meenemen of van te voren maken? Besprenkel de avocado met wat citroensap en voeg de dressing pas op het laatst toe.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×