Ravioli met champignonvulling
Lekkere vers gemaakte vegetarische pasta met een vulling van champignons en overgoten met salieboter.
1 U
Ingrediënten
Voor stuks
-
200 gr durum meel ( te koop bij speciaalzaak, ah of jumbo) )
-
2 eieren
-
eieren
-
1 bakje kastanjechampignons
-
1 uitje
-
50 gr geraspte kaas
-
peper en zout
-
50 gr roomboter
-
verse salie
Materialen
-
Keukenmachine of blender
-
Pastamachine
-
Raviolistamper
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Doe het pastameel in een kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg de eieren toe in het kuiltje en roer met een vork los. Neem steeds een beetje meel mee aan de binnenzijde van het kuiltje totdat alles gemengd is. Kneed dan met je handen het deeg tot een soepele bal. Mocht het deeg nog plakkerig zijn moet je nog even doorkneden of eventueel nog een beetje bloem toevoegen. Leg de deegbal afgedekt met huishoudfolie aan de kant.
-
Hak de champignons en de ui grof en bak deze in een pan 5 min. aan. Bestrooi met peper en zout. Schep dan alles in een keukenmachine en hak de champignons fijn. Meng de kaas erdoor zodat er een wat steviger mengsel ontstaat.
-
Neem ongeveer 1/3 van de deegbal, kneed dit in een bal en bestuif deze een beetje met bloem. Haal de bal door de grootste stand van de pastamachine en herhaal dit in een steeds wat kleinere stand totdat je een dunne lap pasta hebt.
-
Leg de lap op een met bloem bestoven werkvlak en snijd in tweeën. Maak hierop hoopjes van het champignonmengsel van ongeveer 1 theelepel. Houd een paar cm ruimte tussen de hoopjes.
-
Leg de andere deeglap over de hoopjes en druk met een raviolistamper vormpjes uit. Druk de randjes nog even na zodat er zeker geen openingen zijn.
-
Smelt de roomboter in een pannetje en hak een paar blaadjes salie fijn. Voeg de salie toe en laat nog een paar min. doorpruttelen op laag vuur.
-
Breng een pan met ruime hoeveelheid water en snufje zout aan de kook. Kook de ravioli in ongeveer 2 min. gaar. Ze zijn klaar als ze helemaal bovendrijven. Haal ze met een schuimspaan uit het water. Serveer ze op een bordje en overgiet ze met de warme salieboter.
-
Lees hier de uitgebreide blog met tips over het maken van pasta.
Heeft het gesmaakt?
84 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Kerstrecepten 2024