Ravioli met champignonvulling

Lekkere vers gemaakte vegetarische pasta met een vulling van champignons en overgoten met salieboter
Ingrediënten:
200 gr durum meel (te koop bij speciaalzaak of jumbo)
2 eieren
Bloem om te bestuiven
1 bakje kastanjechampignons
1 uitje
50 gr geraspte kaas
Peper en zout
50 gr roomboter
Verse salie
 
Materialen
Keukenmachine of blender
Pastamachine
Raviolistamper
 
Bereiding:
Doe het pastameel in een kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg de eieren toe in het kuiltje en roer met een vork los. Neem steeds een beetje meel mee aan de binnenzijde van het kuiltje totdat alles gemengd is. Kneed dan met je handen het deeg in een soepel bal. Mocht het deeg nog plakkerig zijn moet je nog even doorkneden of eventueel nog een beetje bloem toevoegen. Leg de deegbal afgedekt met huishoudfolie aan de kant.
 
Hak de champignons en de ui grof en bak deze in een pan 5 min aan. Bestrooi met peper en zout. Schep dan alles in een keukenmachine en hak de champignons fijn. Meng de kaas erdoor zodat er een wat steviger mengsel ontstaat.
 
Neem ongeveer 1/3 van de deegbal en kneed in een bal en bestuif deze een beetje met bloem. Haal de bal door de grootste stand van de pastamachine en herhaal dit in een steeds wat kleinere stand totdat je een dunne lap pasta hebt. Leg de lap op een met bloem bestoven werkvlak en snijd in tweeen. Maak hoopjes van het champignonmengsel van ongeveer 1 theelepel. Houd een paar cm ruimte tussen de hoopjes. Leg de andere deeglap over de hoopjes en druk met een raviolistamper vormpjes uit. Druk de randjes nog even na zodat er zeker geen openingen zijn.
 
Smelt de roomboter in een pannetje en hak een paar blaadjes salie fijn. Voeg de salie toe en laat nog een paar min doorpruttelen op laag vuur.
 
Breng een pan met ruime hoeveelheid water en snufje zout aan de kook. Kook de ravioli in ongeveer 2 min gaar. Ze zijn klaar als ze helemaal bovendrijven. Haal ze met een schuimspaan uit het water. Serveer ze op een bordje en overgiet ze met de warme salieboter.
 
Lees hier de uitgebreide blog met tips over het maken van pasta.
56 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.