Red velvet koekjes

Deze red velvet koekjes zijn lekker krokant van buiten en zacht van binnen. Heerlijk gecombineerd met witte chocolade.

Bakrecept 30 min + 15 min oventijd + 30 min koeltijd

ingrediënten

voor 24 stuks

Materiaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak 100 gram van de witte chocolade in stukjes.

  2. Doe de boter in een kom samen met de basterdsuiker. Klop dit tot een luchtig geheel met behulp van een handmixer.

  3. Voeg vervolgens de eieren en vanille extract toe en meng dit tot een geheel.

  4. Zeef de bloem in een aparte kom en voeg hier ook het bakpoeder en het cacaopoeder aan toe. Roer dit goed door.

  5. Voeg nu de bloem toe aan de kom met het botermengsel en kneed dit tot een deeg.

  6. Voeg de witte chocolade toe aan het deeg samen met de druppels rode kleurstof. Kneed dit nog een keer goed door zodat de chocolade en kleurstof mooi over het deeg verdeeld zijn.

  7. Dek de kom af en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.

  8. Verwarm de oven voor op 170° graden.

  9. Bekleed een bakplaat met bakpapier en draai balletjes van het deeg. Leg deze op de bakplaat met bakpapier. Let op dat de koekjes wel wat uitlopen dus zorg voor voldoende ruimte tussen de balletjes. Ik heb er 12 per bakplaat gedaan.

  10. Bak de koekjes voor circa 15 minuten in de oven en laat ze daarna goed afkoelen.

  11. Smelt de overige witte chocolade en gebruik deze om streepjes over de koekjes te maken.

  12. Tips voor het smelten van witte chocolade:


    • Zorg dat het water in de pan niet kookt, het hoeft alleen maar warm genoeg te zijn om de chocolade te smelten. Als de witte chocolade te heet wordt dan wordt hij korrelig en hard.


    • Zorg dat de kom aansluit op de randen van de pan met water, dus dat er geen stoom langs kan gaan. Dit kan dan in de kom slaan waardoor er vocht bij de chocolade komt waardoor hij hard kan worden. En zorg er tevens voor dat de kom het water niet raakt van onderen.

Heeft het gesmaakt?
37 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.