Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Amandelcake

Luchtige glutenvrije amandelcake zonder boter met een vleugje citroen en kaneel

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven op 190 graden. Splits de eieren nauwkeurig en klop het eiwit met 4 eetlepels suiker met een mixer stijf. Het schuim moet helemaal stijf zijn en er moeten zachte pieken ontstaan.

Mix daarna in een andere kom de eidooiers, rasp van 1 citroen, kaneel en 4 eetlepels suiker met een mixer romig. Spatel het amandelmeel en bakpoeder erdoor tot er een stevige massa ontstaat. Meng beetje bij beetje het eiwit door het beslag. In het begin gaat misschien een beetje moeizaam maar als alles er doorheen gespateld is ontstaat er een redelijk vloeibaar beslag.

Vet een taart of quichevorm in met een beetje boter en giet het beslag erin. Zet de taart ongeveer 35 minuten in de oven. Het beslag komt nog iets omhoog maar niet veel. Laat de cake daarna (een beetje) afkoelen en schenk er een beetje honing over en garneer met amandelen. Je kunt een lekker stukje cake serveren als dessert maar ook bij de koffie of thee.

Tip: de meeste bakpoeders zijn glutenvrij maar check altijd even voor de zekerheid de verpakking.

Amandelcake

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×