Amandelcake
Luchtige glutenvrije amandelcake zonder boter met een vleugje citroen en kaneel
25 M
Ingrediënten
Voor personen
-
4 eieren
-
rasp van 1 citroen
-
0.5 theelepel kaneel
-
180 gr amandelmeel
-
8 gr bakpoeder
-
8 eetlepels suiker
-
snufje zout
-
2 eetlepels honing
-
Boter om mee in te vetten
-
Amandelen om te garneren
Benodigdheden
-
Brownievorm of ovenschaal ca. 26 x 18 cm
-
Mixer
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 190 graden. Splits de eieren nauwkeurig en klop het eiwit met 4 eetlepels suiker met een mixer stijf. Het schuim moet helemaal stijf zijn en er moeten zachte pieken ontstaan.
-
Mix daarna in een andere kom de eidooiers, rasp van 1 citroen, kaneel en 4 eetlepels suiker met een mixer romig. Spatel het amandelmeel en bakpoeder erdoor tot er een stevige massa ontstaat. Meng beetje bij beetje het eiwit door het beslag. In het begin gaat misschien een beetje moeizaam maar als alles er doorheen gespateld is ontstaat er een redelijk vloeibaar beslag.
-
Vet een taart of quichevorm in met een beetje boter en giet het beslag erin. Zet de taart ongeveer 35 minuten in de oven. Het beslag komt nog iets omhoog maar niet veel. Laat de cake daarna (een beetje) afkoelen en schenk er een beetje honing over en garneer met amandelen. Je kunt een lekker stukje cake serveren als dessert maar ook bij de koffie of thee.
-
Tip: de meeste bakpoeders zijn glutenvrij maar check altijd even voor de zekerheid de verpakking.
Heeft het gesmaakt?
323 stemmen
Ook lekker
3x lekkere High tea recepten