Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Luchtige amandelcake

Luchtige glutenvrije amandelcake met een vleugje citroen en kaneel
Ingrediënten
4 eieren
Schil van 1 citroen
½ theel kaneel
180 gr amandelmeel (te koop bij natuurwinkels bv De Tuinen)
4+4 eetl suiker
Snufje zout
Amandelen om te garneren
2 eetl honing
Boter om te vetten
 
Materialen
Lage taart of quichevorm
Mixer
 
Bereiding
Verwarm de oven op 190 graden. Splits de eieren nauwkeurig en klop het eiwit met 4 eetl suiker met een mixer stijf. Het schuim moet helemaal stijf zijn en er moeten zachte pieken ontstaan. Mix daarna in een andere kom de eidooiers, citroenschil, kaneel en 4 eetl suiker met een mixer romig. Spatel het amandelmeel er door tot er een stevige massa ontstaat. Meng beetje bij beetje het eiwit door het beslag. In het begin gaat misschien een beetje moeizaam maar als alles er doorheen gespateld is ontstaat er een redelijk vloeibaar beslag. Vet een taart of quichevorm in met een beetje boter en giet het beslag er in. Zet de taart ongeveer 35 minuten in de oven. Het beslag komt nog iets omoog maar niet veel. Laat de cake daarna (een beetje) afkoelen en schenk er honing over en garneer met amandelen. Je kunt een lekker stukje cake serveren als dessert maar ook bij de koffie.
 

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×