Rijst met Oosterse garnalenspies

Garnalen gemarineerd in een oosterse marinade geserveerd met rijst en roerbakgroenten

Hoofdgerecht 35 min + 60 wachten

ingrediënten

voor 2 personen

Ingredienten

Marinade

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de knoflook, rode peper en gember fijn in een keukenmachine. Voeg de olie, sojasaus en limoensap toe. Voeg deze marinade toe aan de garnalen.

  2. Voeg de basterdsuiker toe en schep goed om. Laat minimaal 1 uur marineren. Kook de rijst gaar. Rijg de garnalen aan de prikkers en bak ze in een koekenpan 5 minuutjes.

  3. Roerbak ondertussen ook de groente in een aparte pan en voeg de ketjap toe en schep daarna de rijst en cashewnoten er door. Serveer de rijst met roerbakgroenten met de garnalenspiezen.
    Tip: houd je niet zo van garnalen, vervang deze dan door stukjes kip. Let op de moet wel iets langer gebakken worden.

Heeft het gesmaakt?
73 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!