Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Rijst met Oosterse garnalenspies

Garnalen gemarineerd in een oosterse marinade geserveerd met rijst en roerbakgroenten

  • 16 grote rauwe garnalen (diepvries)
  • Ingredienten
    • 150 gr rijst
    • 250 gr wokgroente
    • handje cashewnoten
    • scheutje ketjap
    Marinade
    • 1 teen knoflook
    • 1 klein stukje gember
    • 1 eetlepel limoensap
    • ½ rode peper (of een hele voor een pittige variant)
    • 1 eetlepel basterdsuiker
    • scheutje olie
    • 1 eetlepel sojasaus of ketjap
    Materialen
    • Saté stokjes

    Bereiding
    Hak de knoflook, rode peper en gember fijn in een keukenmachine. Voeg de olie, sojasaus en limoensap toe. Voeg deze marinade toe aan de garnalen.

    Voeg de basterdsuiker toe en schep goed om. Laat minimaal 1 uur marineren. Kook de rijst gaar. Rijg de garnalen aan de prikkers en bak ze in een koekenpan 5 minuutjes.

    Roerbak ondertussen ook de groente in een aparte pan en voeg de ketjap toe en schep daarna de rijst en cashewnoten er door. Serveer de rijst met roerbakgroenten met de garnalenspiezen. Tip: houd je niet zo van garnalen, vervang deze dan door stukjes kip. Let op de moet wel iets langer gebakken worden.

    De nieuwste BBQ recepten

    Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

    ×