Rijst met Oosterse garnalenspies

Garnalen gemarineerd in een oosterse marinade geserveerd met rijst en roerbakgroenten

Ingredienten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Marinade
Materialen

Bereiding

 Hak de knoflook, rode peper en gember fijn in een keukenmachine. Voeg de olie, sojasaus en limoensap toe. Voeg deze marinade toe aan de garnalen.

 Voeg de basterdsuiker toe en schep goed om. Laat minimaal 1 uur marineren. Kook de rijst gaar. Rijg de garnalen aan de prikkers en bak ze in een koekenpan 5 minuutjes.

 Roerbak ondertussen ook de groente in een aparte pan en voeg de ketjap toe en schep daarna de rijst en cashewnoten er door. Serveer de rijst met roerbakgroenten met de garnalenspiezen. Tip: houd je niet zo van garnalen, vervang deze dan door stukjes kip. Let op de moet wel iets langer gebakken worden.

69 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.