Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Rijst met Oosterse garnalenspies

Garnalen gemarineerd in een oosterse marinade geserveerd met rijst en roerbakgroenten

  • 16 grote rauwe garnalen (diepvries)
  • Ingredienten
    • 150 gr rijst
    • 250 gr wokgroente
    • handje cashewnoten
    • scheutje ketjap
    Marinade
    • 1 teen knoflook
    • 1 klein stukje gember
    • 1 eetlepel limoensap
    • ½ rode peper (of een hele voor een pittige variant)
    • 1 eetlepel basterdsuiker
    • scheutje olie
    • 1 eetlepel sojasaus of ketjap
    Materialen
    • Saté stokjes

    Bereiding
    Hak de knoflook, rode peper en gember fijn in een keukenmachine. Voeg de olie, sojasaus en limoensap toe. Voeg deze marinade toe aan de garnalen.

    Voeg de basterdsuiker toe en schep goed om. Laat minimaal 1 uur marineren. Kook de rijst gaar. Rijg de garnalen aan de prikkers en bak ze in een koekenpan 5 minuutjes.

    Roerbak ondertussen ook de groente in een aparte pan en voeg de ketjap toe en schep daarna de rijst en cashewnoten er door. Serveer de rijst met roerbakgroenten met de garnalenspiezen. Tip: houd je niet zo van garnalen, vervang deze dan door stukjes kip. Let op de moet wel iets langer gebakken worden.

    Paasrecepten

    Heb je met Pasen een gezellig paasontbijt, paasbrunch of paasdiner gepland met familie of vrienden? Kijk dan hier voor een aantal leuke en makkelijke paasrecepten die bij iedereen in de smaak vallen. Denk bijvoorbeeld aan een quiche, lamskoteletjes, paasbrood, lentesoep, pasteitjes en feestelijke muffins. Bekijk hier alle paasrecepten.

    ×