Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Video: rode pesto

Zelfgemaakte rode pesto met o.a. zongedroogde tomaatjes, lekker bij de pasta, vlees, vis of op brood
Ingrediënten 
150 gr gedroogde tomaten uit pot, in stukken
15 gr verse basilicum
2 teentjes knoflook
50 gr parmezaanse kaas (grof geraspt)
40 gr pijnboompitten
Flinke scheut olijfolie (extra vierge)
 
Materialen
Keukenmachine
 
Bereiding
Rooster de pijnboompitten in een pannetje lichtjes bruin. Voeg de gedroogde tomaten, basilicum, knoflook, kaas en pijnboompitten toe aan een keukenmachine. Voeg een klein beetje olijfolie toe zodat de ingrediënten soepeler draaien. Maal alles fijn. Voeg beetje bij beetje wat extra olijfolie totdat de pesto lekker smeuïg is. Lekker door de pasta, bij vlees en vis of op brood. Goed afgedekt in de koelkast een week houdbaar.
 
Bekijk hier het filmpje van het recept. Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuwe filmpjes van LeukeRecepten abonneer je dan op mijn Youtube kanaal.
 
Beoordeling (19 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread