Video: rode pesto
Zelfgemaakte rode pesto met o.a. zongedroogde tomaatjes, lekker bij de pasta, vlees, vis of op brood
Ingrediënten
150 gr gedroogde tomaten uit pot, in stukken
15 gr verse basilicum
2 teentjes knoflook
50 gr parmezaanse kaas (grof geraspt)
40 gr pijnboompitten
Flinke scheut olijfolie (extra vierge)
 
Materialen
Keukenmachine
 
Bereiding
Rooster de pijnboompitten in een pannetje lichtjes bruin. Voeg de gedroogde tomaten, basilicum, knoflook, kaas en pijnboompitten toe aan een keukenmachine. Voeg een klein beetje olijfolie toe zodat de ingrediënten soepeler draaien. Maal alles fijn. Voeg beetje bij beetje wat extra olijfolie totdat de pesto lekker smeuïg is. Lekker door de pasta, bij vlees en vis of op brood. Goed afgedekt in de koelkast een week houdbaar.
 
Bekijk hier het filmpje van het recept. Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuwe filmpjes van LeukeRecepten abonneer je dan op mijn Youtube kanaal.