Met deze winterse gnocchi met roomsaus zet je snel een lekkere maaltijd op tafel
Ingredienten
800 gram gnocchi
220 gram erwten
50 gram rucola
1 rode ui
250 gram spekjes
250 ml crème fraiche
120 gram geraspte kaas
Een paar takjes verse peterselie
2 teentjes knoflook
Een handje kaassnippers
Materialen
Ovenschaal
Bereiding
Bak de spekjes in een droge pan en laat ze na 2 minuten bakken even uitlekken in een vergiet. Schep de spekjes hierna weer in de pan en laat ze bakken totdat ze gaar en knapperig zijn. Snipper de ui en pers de knoflook en voeg deze samen met de erwten toe aan de spekjes. Laat alles even doorbakken.
Maak de saus aan door de crème fraiche en de geraspte kaas samen in een pannetje te verwarmen. Breng op smaak met wat peper en zout. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de gnocchi dan toe aan de pan met de spekjes en roer de saus erdoorheen. Roer als laatste de rucola erdoorheen en serveer met wat verse peterselie en kaassnippers.