Romige gnocchi met spekjes en erwten

Met deze winterse gnocchi met roomsaus zet je snel een lekkere maaltijd op tafel

Ingredienten
800 gram gnocchi
220 gram erwten
50 gram rucola
1 rode ui
250 gram spekjes
250 ml crème fraiche
120 gram geraspte kaas
Een paar takjes verse peterselie
2 teentjes knoflook
Een handje kaassnippers
 
Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Bak de spekjes in een droge pan en laat ze na 2 minuten bakken even uitlekken in een vergiet. Schep de spekjes hierna weer in de pan en laat ze bakken totdat ze gaar en knapperig zijn. Snipper de ui en pers de knoflook en voeg deze samen met de erwten toe aan de spekjes. Laat alles even doorbakken.
 
Romige gnocchi met spekjes en erwten 01
Romige gnocchi met spekjes en erwten 01
Romige gnocchi met spekjes en erwten 01
Maak de saus aan door de crème fraiche en de geraspte kaas samen in een pannetje te verwarmen. Breng op smaak met wat peper en zout. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de gnocchi dan toe aan de pan met de spekjes en roer de saus erdoorheen. Roer als laatste de rucola erdoorheen en serveer met wat verse peterselie en kaassnippers.
 
150 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x lekkere pasta ovenschotels

Broccolischotel met brie
Pastaschelpen met spinazie
Lasagne met paprika

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.