Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Romige rijstschotel met kip

Rijst met kip en champignons in een romige saus met een krokant gegratineerd laagje bovenop

Ingrediënten
Materialen

Bereiding

 Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Snijd de kip in stukjes. Bak deze aan in een grote pan met een klein beetje olie of boter. Voeg de champignons toe en bak mee tot ze wat geslonken zijn. Voeg ook de paprika’s toe in blokjes. Breng op smaak met peper en zout. Schep de kip en groenten uit de pan.

 Smelt de 2 eetlepels boter in de pan en voeg dan de bloem toe. Roer tot een roux en bak 2 minuutjes. Giet dan de bouillon er beetje bij beetje bij en roer met een garde glad. Roer de creme friache en de mosterd door de saus. Voeg dan de rijst toe en de kip en groenten. Hak de bosuien fijn en schep door het mengsel.

 Doe dan alles in een grote ovenschaal. Bedek met een laagje paneermeel en wat geraspte kaas. Zet de ovenschotel met romige rijst en kip nog ongeveer 20 min in de oven op 200 graden.

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×