Romige rijstschotel met kip

Rijst met kip en champignons in een romige saus met een krokant gegratineerd laagje bovenop

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Snijd de kip in stukjes. Bak deze aan in een grote pan met een klein beetje olie of boter. Voeg de champignons toe en bak mee tot ze wat geslonken zijn. Voeg ook de paprika’s toe in blokjes. Breng op smaak met peper en zout. Schep de kip en groenten uit de pan.

 Smelt de 2 eetlepels boter in de pan en voeg dan de bloem toe. Roer tot een roux en bak 2 minuutjes. Giet dan de bouillon er beetje bij beetje bij en roer met een garde glad. Roer de creme friache en de mosterd door de saus. Voeg dan de rijst toe en de kip en groenten. Hak de bosuien fijn en schep door het mengsel.

 Doe dan alles in een grote ovenschaal. Bedek met een laagje paneermeel en wat geraspte kaas. Zet de ovenschotel met romige rijst en kip nog ongeveer 20 min in de oven op 200 graden.

503 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.