Romige rijstschotel met kip

Rijst met kip en champignons in een romige saus met een krokant gegratineerd laagje bovenop

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Snijd de kip in stukjes. Bak deze aan in een grote pan met een klein beetje olie of boter. Voeg de champignons toe en bak mee tot ze wat geslonken zijn. Voeg ook de paprika’s toe in blokjes. Breng op smaak met peper en zout. Schep de kip en groenten uit de pan.

 Smelt de 2 eetlepels boter in de pan en voeg dan de bloem toe. Roer tot een roux en bak 2 minuutjes. Giet dan de bouillon er beetje bij beetje bij en roer met een garde glad. Roer de creme friache en de mosterd door de saus. Voeg dan de rijst toe en de kip en groenten. Hak de bosuien fijn en schep door het mengsel.

 Doe dan alles in een grote ovenschaal. Bedek met een laagje paneermeel en wat geraspte kaas. Zet de ovenschotel met romige rijst en kip nog ongeveer 20 min in de oven op 200 graden.

493 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.