Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Romige rijstschotel met kip

Rijst met kip en champignons in een romige saus met een krokant gegratineerd laagje bovenop

Ingrediënten
  • 400 gr kipfilet of kippendijen
  • 400 gr champignons
  • 3 bosuien
  • 2 paprika's
  • 200 gr rijst
  • 300 ml kippenbouillon (van tablet)
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 125 ml creme fraiche (light)
  • 40 gr geraspte kaas
  • 25 gr paneermeel
  • olie of boter om te bakken
Materialen
  • Grote ovenschotel

Bereiding
Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Snijd de kip in stukjes. Bak deze aan in een grote pan met een klein beetje olie of boter. Voeg de champignons toe en bak mee tot ze wat geslonken zijn. Voeg ook de paprika’s toe in blokjes. Breng op smaak met peper en zout. Schep de kip en groenten uit de pan.

Smelt de 2 eetlepels boter in de pan en voeg dan de bloem toe. Roer tot een roux en bak 2 minuutjes. Giet dan de bouillon er beetje bij beetje bij en roer met een garde glad. Roer de creme friache en de mosterd door de saus. Voeg dan de rijst toe en de kip en groenten. Hak de bosuien fijn en schep door het mengsel.

Doe dan alles in een grote ovenschaal. Bedek met een laagje paneermeel en wat geraspte kaas. Zet de ovenschotel met romige rijst en kip nog ongeveer 20 min in de oven op 200 graden.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×