Romige rijstschotel met kip

Een ovenschotel met rijst in een romige saus met een vleugje mosterd, gevuld met kip, champignons, paprika's en nog meer lekkers met bovenop een krokant gegratineerd laagje.

Hoofdgerecht 35 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de verpakking gaar.

  2. Snijd de kip in stukjes. Bak deze aan in een grote pan met een klein beetje olie of boter.

  3. Snijd de champignons in plakjes. Voeg de champignons toe en bak mee tot ze wat geslonken zijn.

  4. Voeg ook de paprika’s toe in blokjes. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Schep de kip en groenten uit de pan.

  6. Verwarm de oven alvast voor op 200° graden.

  7. Smelt de 2 eetlepels boter in de pan en voeg dan de bloem toe. Roer tot een roux en bak 2 minuutjes.

  8. Giet dan de bouillon er beetje bij beetje bij en roer met een garde glad.

  9. Roer de crème fraîche en de mosterd door de saus.

  10. Voeg dan de rijst toe en de kip en groenten.

  11. Hak de bosuien fijn en schep door het mengsel.

  12. Doe dan alles in een grote ovenschaal. Bedek met een laagje paneermeel en wat geraspte kaas.

  13. Zet de ovenschotel met romige rijst en kip nog ongeveer 20 min in de oven op 200° graden.

  14. Budgettip: Dit recept maak je al vanaf € 2,53 per persoon. Wil je nog iets goedkoper? Maak het gerecht dan vega door de kip te vervangen door nog meer champignons en linzen of andere peulvruchten.

Heeft het gesmaakt?
672 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!