Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Romige rijstschotel met kip

Rijst met kip en champignons in een romige saus met een krokant gegratineerd laagje bovenop

Ingrediënten
  • 400 gr kipfilet of kippendijen
  • 400 gr champignons
  • 3 bosuien
  • 2 paprika's
  • 200 gr rijst
  • 300 ml kippenbouillon (van tablet)
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 125 ml creme fraiche (light)
  • 40 gr geraspte kaas
  • 25 gr paneermeel
  • olie of boter om te bakken
Materialen
  • Grote ovenschotel

Bereiding
Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Snijd de kip in stukjes. Bak deze aan in een grote pan met een klein beetje olie of boter. Voeg de champignons toe en bak mee tot ze wat geslonken zijn. Voeg ook de paprika’s toe in blokjes. Breng op smaak met peper en zout. Schep de kip en groenten uit de pan.

romige_rijst_schotel_01.jpg
romige_rijst_schotel_02.jpg
romige_rijst_schotel_03.jpg
romige_rijst_schotel_04.jpg

Smelt de 2 eetlepels boter in de pan en voeg dan de bloem toe. Roer tot een roux en bak 2 minuutjes. Giet dan de bouillon er beetje bij beetje bij en roer met een garde glad. Roer de creme friache en de mosterd door de saus. Voeg dan de rijst toe en de kip en groenten. Hak de bosuien fijn en schep door het mengsel.

romige_rijst_schotel_05.jpg
romige_rijst_schotel_06.jpg
romige_rijst_schotel_07.jpg
romige_rijst_schotel_08.jpg

Doe dan alles in een grote ovenschaal. Bedek met een laagje paneermeel en wat geraspte kaas. Zet de ovenschotel met romige rijst en kip nog ongeveer 20 min in de oven op 200 graden.

Beoordeling (231 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst