
Salade met witlof en ei
Een frisse salade met witlof, spek en ei die perfect is bij de paasbrunch of als bijgerecht
30 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
4 eieren
-
125 gr gemengde sla
-
1 komkommer
-
2 stronken witlof
-
handje walnoten
-
2 avocadoās
-
10 plakken spek
Dressing
-
kneepje honing
-
2 theelepels mosterd
-
peper en zout
-
scheutje olijfolie
-
2 eetlepels citroensap
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Bak de spek in een droge koekenpan krokant en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Kook de eieren in een pan met water. Houd 5 min aan voor een zachtgekookt ei, 7 min halfzacht en 9 min voor hard gekookt. Meng de ingredienten voor de dressing door elkaar.
-
Verdeel de sla over 4 borden of kommetje. Snijd de komkommer, gebakken spek en avocado zonder schil en pit in stukken en verdeel door de salade. Snijd de blaadjes van de witlof los en steek die tussen de sla. Pel de eieren en halveer deze en leg op de salade. Bestrooi met walnoot en besprenkel met wat van de dressing.
Heeft het gesmaakt?
70 stemmen
Ook lekker