Ga naar de inhoud
Salade met witlof en ei

Salade met witlof en ei

Een frisse salade met witlof, spek en ei die perfect is bij de paasbrunch of als bijgerecht

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 4 eieren
  • 125 gr gemengde sla
  • 1 komkommer
  • 2 stronken witlof
  • handje walnoten
  • 2 avocado’s
  • 10 plakken spek

Dressing

  • kneepje honing
  • 2 theelepels mosterd
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bak de spek in een droge koekenpan krokant en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Kook de eieren in een pan met water. Houd 5 min aan voor een zachtgekookt ei, 7 min halfzacht en 9 min voor hard gekookt. Meng de ingredienten voor de dressing door elkaar.


  2. Verdeel de sla over 4 borden of kommetje. Snijd de komkommer, gebakken spek en avocado zonder schil en pit in stukken en verdeel door de salade. Snijd de blaadjes van de witlof los en steek die tussen de sla. Pel de eieren en halveer deze en leg op de salade. Bestrooi met walnoot en besprenkel met wat van de dressing.