Salade met witlof en ei

Een frisse salade met witlof, spek en ei die perfect is bij de paasbrunch of als bijgerecht

Lunch recept 30 min

ingrediënten

voor 4 personen

Dressing

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bak de spek in een droge koekenpan krokant en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Kook de eieren in een pan met water. Houd 5 min aan voor een zachtgekookt ei, 7 min halfzacht en 9 min voor hard gekookt. Meng de ingredienten voor de dressing door elkaar.

  2. Verdeel de sla over 4 borden of kommetje. Snijd de komkommer, gebakken spek en avocado zonder schil en pit in stukken en verdeel door de salade. Snijd de blaadjes van de witlof los en steek die tussen de sla. Pel de eieren en halveer deze en leg op de salade. Bestrooi met walnoot en besprenkel met wat van de dressing.

Heeft het gesmaakt?
69 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!