Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Sinaasappel tulband cake (yiaourtopita)

 
Frisse en zachte sinaasappelcake op basis van Griekse yoghurt en zonnebloemolie
Ingredienten
180 ml zonnebloemolie
350 gr suiker
280 ml Griekse yoghurt (10% vet)
1 sinaasappel
300 gr zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel paneermeel
2 eieren
snufje zout
Poedersuiker om te bestrooien
Materialen
Tulband bakvorm (of andere bakvorm)
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Doe de zonnebloemolie en de suiker in een kom en roer met een lepel of garde de yoghurt er door. Voeg daarna ook de eieren toe en meng er door heen.
sinaasappel yoghurtcake 01
sinaasappel yoghurtcake 01
sinaasappel yoghurtcake 01
Rasp de schil van de sinaasappel en roer deze door het beslag. Zeef het bakmeel er bij en roer tot een glad beslag. Vet de bakvorm in met een beetje olie of boter en bestrooi met paneermeel. Giet het beslag in de vorm en zet ongeveer 1 uur in de oven.
sinaasappel yoghurtcake 01
sinaasappel yoghurtcake 01
sinaasappel yoghurtcake 01
Controleer met een sateprikker of hij gaar is van binnen, zo niet dan zet hem nog 10 min in de oven. Laat de cake eerst minimaal 15 min afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
Deze cake heb ik gemaakt en aangepast van een recept van Chickslovefood.com
Bewaren

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×