Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Sinaasappel tulband cake (yiaourtopita)

 
Frisse en zachte sinaasappelcake op basis van Griekse yoghurt en zonnebloemolie
Ingredienten
180 ml zonnebloemolie
350 gr suiker
280 ml Griekse yoghurt (10% vet)
1 sinaasappel
300 gr zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel paneermeel
2 eieren
snufje zout
Poedersuiker om te bestrooien
Materialen
Tulband bakvorm (of andere bakvorm)
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Doe de zonnebloemolie en de suiker in een kom en roer met een lepel of garde de yoghurt er door. Voeg daarna ook de eieren toe en meng er door heen.
sinaasappel yoghurtcake 01
sinaasappel yoghurtcake 01
sinaasappel yoghurtcake 01
Rasp de schil van de sinaasappel en roer deze door het beslag. Zeef het bakmeel er bij en roer tot een glad beslag. Vet de bakvorm in met een beetje olie of boter en bestrooi met paneermeel. Giet het beslag in de vorm en zet ongeveer 1 uur in de oven.
sinaasappel yoghurtcake 01
sinaasappel yoghurtcake 01
sinaasappel yoghurtcake 01
Controleer met een sateprikker of hij gaar is van binnen, zo niet dan zet hem nog 10 min in de oven. Laat de cake eerst minimaal 15 min afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
Deze cake heb ik gemaakt en aangepast van een recept van Chickslovefood.com
Bewaren

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×