Snelle hartjes koffiebroodjes

Verras je moeder tijdens het moederdag ontbijt met deze lekkere en makkelijke koffiebroodjes

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Wel de rozijnen 15 minuten in warm water en laat ze daarna uitlekken. Meng de rozijnen door een snuf kaneel, vanillesuiker, rasp van de sinaasappel. Pers daarna de sinaasappel uit en meng ongeveer 2 eetlepels door het rozijnenmengsel. Rol het deeg uit en snijd een keer doormidden aan de kort kant. Verdeel de rozijnen en het sap over het deeg.

 Rol het deeg aan beide kanten op naar binnen. Snijd de deegrol met een scherp mes in plakjes van ca 1 a 2 cm. Leg ze op de bakplaat. Vouw eventueel de ronde onderzijde iets in een punt zodat er een hartvorm ontstaat. Kluts het ei door elkaar en bestrijk de bovenzijde hiermee. Bak de koffiebroodjes in ca 25 goudbruin.

 Tip: meng wat poedersuiker met een klein beetje water tot een glazuur en besprenkel de broodjes hiermee.

32 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!