Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Spaghetti aglio olio

Makkelijk vegetarisch pasta recept met spaghetti, olijfolie, knoflook en rode peper voor een pittige bite

Ingrediënten
400 gr spaghetti
100 ml vergine olijfolie
6 knoflook tenen fijn gesneden
Een handje peterselie
1 a 2 rode pepers (naar smaak)
 
Bereiding 
Volg de aanwijzingen van de verpakking en kook de spaghetti beetgaar in royaal zout water. Snij de knoflook tenen fijn en maak de peper(s) schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne ringetjes of stukjes. Verhit tweederde van de olijf olie in een koekenpan en fruit gierin de knoflook zonder te kleuren. Voeg hierbij de chilipeper en laat het een minuut zacht pruttelen. Snij de blaadjes van de peterselie fijn. Giet de spaghetti af en vang een half kopje kookvocht op. Voeg de spaghetti toe aan de koekenpan. Zet de koekenpan op een laag vuur en voeg de resterende olijfolie en peterselie toe. Roer nog een halve minuut zachtjes door de pan onder een laag vuur. Lekker met geraspte parmazaanse kaas.
 

 

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×