Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Spaghetti aglio olio

Makkelijk vegetarisch pasta recept met spaghetti, olijfolie, knoflook en rode peper voor een pittige bite

Ingrediënten
400 gr spaghetti
100 ml vergine olijfolie
6 knoflook tenen fijn gesneden
Een handje peterselie
1 a 2 rode pepers (naar smaak)
 
Bereiding 
Volg de aanwijzingen van de verpakking en kook de spaghetti beetgaar in royaal zout water. Snij de knoflook tenen fijn en maak de peper(s) schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne ringetjes of stukjes. Verhit tweederde van de olijf olie in een koekenpan en fruit gierin de knoflook zonder te kleuren. Voeg hierbij de chilipeper en laat het een minuut zacht pruttelen. Snij de blaadjes van de peterselie fijn. Giet de spaghetti af en vang een half kopje kookvocht op. Voeg de spaghetti toe aan de koekenpan. Zet de koekenpan op een laag vuur en voeg de resterende olijfolie en peterselie toe. Roer nog een halve minuut zachtjes door de pan onder een laag vuur. Lekker met geraspte parmazaanse kaas.
 

 

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×

 Tip! 

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99