Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Spaghetti aglio olio

Makkelijk vegetarisch pasta recept met spaghetti, olijfolie, knoflook en rode peper voor een pittige bite

Ingrediënten
400 gr spaghetti
100 ml vergine olijfolie
6 knoflook tenen fijn gesneden
Een handje peterselie
1 a 2 rode pepers (naar smaak)
 
Bereiding 
Volg de aanwijzingen van de verpakking en kook de spaghetti beetgaar in royaal zout water. Snij de knoflook tenen fijn en maak de peper(s) schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne ringetjes of stukjes. Verhit tweederde van de olijf olie in een koekenpan en fruit gierin de knoflook zonder te kleuren. Voeg hierbij de chilipeper en laat het een minuut zacht pruttelen. Snij de blaadjes van de peterselie fijn. Giet de spaghetti af en vang een half kopje kookvocht op. Voeg de spaghetti toe aan de koekenpan. Zet de koekenpan op een laag vuur en voeg de resterende olijfolie en peterselie toe. Roer nog een halve minuut zachtjes door de pan onder een laag vuur. Lekker met geraspte parmazaanse kaas.
 

 

Beoordeling (100 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel