Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Spaghetti aglio olio

Makkelijk vegetarisch pasta recept met spaghetti, olijfolie, knoflook en rode peper voor een pittige bite

Ingrediënten
400 gr spaghetti
100 ml vergine olijfolie
6 knoflook tenen fijn gesneden
Een handje peterselie
1 a 2 rode pepers (naar smaak)
 
Bereiding 
Volg de aanwijzingen van de verpakking en kook de spaghetti beetgaar in royaal zout water. Snij de knoflook tenen fijn en maak de peper(s) schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne ringetjes of stukjes. Verhit tweederde van de olijf olie in een koekenpan en fruit gierin de knoflook zonder te kleuren. Voeg hierbij de chilipeper en laat het een minuut zacht pruttelen. Snij de blaadjes van de peterselie fijn. Giet de spaghetti af en vang een half kopje kookvocht op. Voeg de spaghetti toe aan de koekenpan. Zet de koekenpan op een laag vuur en voeg de resterende olijfolie en peterselie toe. Roer nog een halve minuut zachtjes door de pan onder een laag vuur. Lekker met geraspte parmazaanse kaas.
 

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×