Spaghetti met krokante courgette

Een heerlijke pasta met tomatensaus en knapperige stukjes courgette in een laagje Parmezaanse kaas en geraspte mozzarella.

Hoofdgerecht 10 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Snijd de courgette in plakjes. Doe ze in een grote kom. Voeg de olijfolie toe en een snuf peper en zout en schep door elkaar.

  3. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier.

  4. Meng de Parmezaanse kaas met de panko en het eitje. Verdeel dit mengsel over de plakjes courgette.

  5. Zet 20 minuten in de oven.

  6. Kook ondertussen de pasta gaar.

  7. Snipper ook de ui en knoflook en fruit aan in een pan.

  8. Voeg de tomatensaus toe en de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Roer er ook wat verse basilicum door.

  9. Giet de spaghetti af en schep door de tomatensaus.

  10. Haal de bakplaat met courgette uit de oven en bestrooi met de mozzarella.

  11. Zet de grill aan en zet de bakplaat nog 5 min in de oven tot de kaas mooi gesmolten is. Heb je geen grillfunctie, zet dan de bakplaat nog 10 minuten op 220° graden in de oven.

  12. Serveer de pasta in tomatensaus met de krokante courgette uit de oven en garneer eventueel met wat extra basilicum.

  13. Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
33 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!