Spaghetti met krokante courgette
Een heerlijke pasta met tomatensaus en knapperige stukjes courgette in een laagje Parmezaanse kaas en geraspte mozzarella.
10 M + 25 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
150 gr spaghetti
-
250 ml tomatensaus
-
verse basilicum
-
1 teen knoflook
-
1 ui
-
1 theelepel Italiaanse kruiden
-
1 courgette
-
40 gr geraspte Parmezaanse kaas
-
40 gr panko
-
2 eetlepels olijfolie
-
50 geraspte mozzarella
-
1 klein ei
-
Snuf peper en zout
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200° graden.
-
Snijd de courgette in plakjes. Doe ze in een grote kom. Voeg de olijfolie toe en een snuf peper en zout en schep door elkaar.
-
Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier.
-
Meng de Parmezaanse kaas met de panko en het eitje. Verdeel dit mengsel over de plakjes courgette.
-
Zet 20 minuten in de oven.
-
Kook ondertussen de pasta gaar.
-
Snipper ook de ui en knoflook en fruit aan in een pan.
-
Voeg de tomatensaus toe en de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Roer er ook wat verse basilicum door.
-
Giet de spaghetti af en schep door de tomatensaus.
-
Haal de bakplaat met courgette uit de oven en bestrooi met de mozzarella.
-
Zet de grill aan en zet de bakplaat nog 5 min in de oven tot de kaas mooi gesmolten is. Heb je geen grillfunctie, zet dan de bakplaat nog 10 minuten op 220° graden in de oven.
-
Serveer de pasta in tomatensaus met de krokante courgette uit de oven en garneer eventueel met wat extra basilicum.
-
Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.
Heeft het gesmaakt?
35 stemmen
Ook lekker