
Spaghetti met witlof
Lekker pastagerecht van spaghetti met geroerbakte witlof en spekjes in een romige saus
25 M
Ingrediƫnten: Spaghetti met witlof
Voor personen
-
2 stronken witlof
-
125 gr pasta
-
125 ml slagroom of kookroom
-
Handje Parmezaanse kaas
-
snuf tijm
-
Snuf peper
-
125 gr champignons ( in plakjes )
-
100 gr spekjes
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Spaghetti met witlof
-
Halveer de witlof en snijd de harde kern er uit. Snijd de rest in reepjes.
-
Kook de spaghetti gaar. Bak de spekjes aan in een diepe koekenpan. Voeg de champignons toe en bak 5 minuutjes mee. Voeg als laatste de reepjes witlof toe en roerbak 2 minuutjes mee.
-
Giet de room erbij breng zachtjes aan de kook. Breng het mengsel op smaak met peper en tijm. Voeg dan de spaghetti toe en roer door de saus en witlof. Bestrooi voor het serveren met Parmezaanse kaas.
-
Tip: je kunt dit recept ook makkelijk verdubbelen voor 4 personen.
Heeft het gesmaakt?
162 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 640
- vet 44 gr
- verzadigd vet 22 gr
- koolhydraten 38 gr
- w.v. suikers 4.5 gr
- vezels 3.5 gr
- eiwit 19 gr
- zout 1.8 gr
Ook lekker