Spaghetti met witlof

Lekker pastagerecht van spaghetti met geroerbakte witlof en spekjes in een romige saus

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Halveer de witlof en snijd de harde kern er uit. Snijd de rest in reepjes.

 Kook de spaghetti gaar. Bak de spekjes aan in een diepe koekenpan. Voeg de champignons toe en bak 5 minuutjes mee. Voeg als laatste de reepjes witlof toe en roerbak 2 minuutjes mee.

 Giet de room erbij breng zachtjes aan de kook. Breng het mengsel op smaak met peper en tijm. Voeg dan de spaghetti toe en roer door de saus en witlof. Bestrooi voor het serveren met Parmezaanse kaas.

 Tip: je kunt dit recept ook makkelijk verdubbelen voor 4 personen.

114 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.