Spaghetti puttanesca

Het perfecte gerecht dat je met voorraadkast ingrediënten snel op tafel kan zetten en met seizoensingrediënten nóg lekkerder kan maken. Klaar in 25 minuten.

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn of gebruik je knoflookpers.

  2. Snijd de rode peper in de lengte doormidden en verwijder indien je niet van héél pittig houdt de pitjes. Snijd daarna in kleine stukjes.

  3. Zet een diepe koekenpan op het vuur en laat de olie uit het ansjovisblikje erin uitlekken. Zodra de olie heet is doe je ansjovis erin. Bak deze wat aan zodat deze een beetje uit elkaar begint te vallen.

  4. Voeg de ui en de rode peper toe en fruit even aan. Voeg daarna ook de knoflook toe en bak nog even mee.

  5. Ontpit eventueel je olijven en hak ze grof. Voeg samen met de kappertjes, de gedroogde peterselie en de kaneel toe aan de pan.

  6. Kook ondertussen water om je spaghetti in te koken en voeg daar wat zout aan toe.

  7. Voeg beide blikjes tomatenblokjes toe aan je koekenpan en roer door elkaar. Haal het laagje saus wat in het blikje blijft hangen eruit door een dun laagje water in het blikje te doen en voeg dat toe aan je pan. Laat de saus op middelhoog vuur pruttelen en roer af en toe door.

  8. Kook ondertussen je spaghetti volgens de verpakking.

  9. Zodra de spaghetti klaar is, kun je deze toevoegen aan de saus en goed door elkaar scheppen.

  10. Rasp er eventueel nog wat Parmezaanse kaas overheen op je bord.

  11. Om genoeg groentes binnen te krijgen, eet je er nog een salade of ander groentegerecht bij. Eet je alleen dit? Dan kun je eventueel meer pasta koken om met een goed gevulde buik van tafel te gaan. Volkoren pasta vult ook beter dan gewone pasta en is een gezondere keuze.

  12. Tips: Voeg wat pasta kookwater toe aan de saus voor meer binding. Er komt zetmeel vrij bij het koken van pasta. Is de saus toch nog te dun? Schep er een eetlepel bloem of maïzena door en blijf goed roeren. De saus zal vanzelf indikken.

  13. Spaghetti of linguine wordt door de Italianen gebruikt voor dunne sauzen zoals deze puttanesca.

  14. In het originele recept voor spaghetti puttanesca hoort geen tonijn uit blik, maar het is er wel heel lekker bij.

  15. Ook lekker met verse peterselie. Hak de steeltjes fijn en bak ze mee met de ui en knoflook. Schep een deel van de blaadjes door de saus en gebruik de rest als garnering.

Heeft het gesmaakt?
44 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Charlotte

Mijn recepten zijn zo veel mogelijk met ingrediënten uit het seizoen, want dan zijn ze het lekkerst. Ook motiveer ik je om wat vaker lokale producten te kopen en geef ik tips hoe je minder voedsel en afval kunt verspillen.