Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kruidnoten crumble

Heerlijk toetje of gebak voor rond Sinterklaas van appel en stoofpeer onder een krokant laagje van speculaas en kruidnoten crumble

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Hak de kruidnoten fijn of doe ze in een zak en sla fijn, er mogen nog best wat grove stukjes tussen zitten. Mix de boter romig en voeg de suiker toe en mix er goed doorheen. Voeg de bloem, zout, speculaaskruiden en stukjes kruidnoten toe. Mix of schep er doorheen. Meng het tot een kruimelig deeg en schep ook de amandel er door. Zet het deeg zolang in de koelkast.

 Snijd de appel en stoofpeertjes in stukjes. Vet de ovenschaaltjes in en vul met de stukjes appel en peer. Verdeel het kruimeldeeg er losjes over. Bak de kruidnotencrumble ca. 20 tot 25 minuten in de oven. Serveer nog iets warm of geheel afgekoeld. Lekker met slagroom.

 Tip: je kunt ook de kruidnoten vervangen door speculaasjes. Ik heb gekozen voor een mix van appel en stoofpeer voor de vulling maar je kunt voor 1 van de 2 kiezen of voor 'gewone' peer.

kruidnoten-crumble

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×