Kruidnoten crumble

Heerlijk toetje of gebak voor rond Sinterklaas van appel en stoofpeer onder een krokant laagje van speculaas en kruidnoten crumble.

Bakrecept 20 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 2 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Hak de kruidnoten fijn of doe ze in een zak en sla fijn. Er mogen nog best wat grove stukjes tussen zitten.

  3. Mix de boter romig en voeg de suiker toe en mix er goed doorheen. Voeg de bloem, zout, speculaaskruiden en stukjes kruidnoten toe. Mix of schep er doorheen. Meng het tot een kruimelig deeg en schep ook de amandel er door. Zet het deeg zolang in de koelkast.

  4. Snijd de appel en stoofpeertjes in stukjes.

  5. Vet de ovenschaaltjes in en vul met de stukjes appel en peer. Verdeel het kruimeldeeg er losjes over.

  6. Bak de kruidnotencrumble ca. 20 tot 25 minuten in de oven.

  7. Serveer nog iets warm of geheel afgekoeld. Lekker met slagroom.

  8. Tip: je kunt ook de kruidnoten vervangen door speculaasjes. Ik heb gekozen voor een mix van appel en stoofpeer voor de vulling, maar je kunt voor 1 van de 2 kiezen of voor ‘gewone’ peer.

Heeft het gesmaakt?
37 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!