Kruidnoten crumble

Heerlijk toetje of gebak voor rond Sinterklaas van appel en stoofpeer onder een krokant laagje van speculaas en kruidnoten crumble.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° graden.

Hak de kruidnoten fijn of doe ze in een zak en sla fijn. Er mogen nog best wat grove stukjes tussen zitten.

Mix de boter romig en voeg de suiker toe en mix er goed doorheen. Voeg de bloem, zout, speculaaskruiden en stukjes kruidnoten toe. Mix of schep er doorheen. Meng het tot een kruimelig deeg en schep ook de amandel er door. Zet het deeg zolang in de koelkast.

Snijd de appel en stoofpeertjes in stukjes.

Vet de ovenschaaltjes in en vul met de stukjes appel en peer. Verdeel het kruimeldeeg er losjes over.

Bak de kruidnotencrumble ca. 20 tot 25 minuten in de oven.

Serveer nog iets warm of geheel afgekoeld. Lekker met slagroom.

Tip: je kunt ook de kruidnoten vervangen door speculaasjes. Ik heb gekozen voor een mix van appel en stoofpeer voor de vulling, maar je kunt voor 1 van de 2 kiezen of voor ‘gewone’ peer.

27 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!